Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea a otinut un dublu succes in fata HCM-ului din Roman

Maria Moise a facut diferenta in primul joc

Vineri, dupa-amiaza, HC Dunarea a reusit sa invinga la scor, 33-27, pe HCM Roman, la capatul unui meci echilibrat care s-a ridicat cu mult peste nivelul valoric al unora dintre disputele din campionat.
Intr-o formula apropiata de cea de baza, Goldic - Craciun, Asandei, Moise, Tomuleanu, Radovici, Patru, echipa gazda a preluat initiativa si in minutul 9 avea un avantaj de doua goluri, 6-4. Patru a ratat o aruncare de la 7 metri, moldovencele au reusit sa egaleze la 6, dar in minutul 21 HC Dunarea avea din nou avantaj, de data aceasta de trei goluri, 12-9, dupa o dubla reusita a Elenei Moise si una a Marinelei Patru.
Echipa din Roman a reusit sa restabileasca egalitatea la 13 si sa incheie chiar prima repriza cu un avantaj de doua goluri.
Practic in partea a doua a meciului Gabriela Vasile a inchis poarta, iar Maria Moise a fructificat toate ocaziile create de echipa sa, reusind in final sa-si treaca in cont nu mai putin de 19 goluri.
Apararea a fost din nou punctul forte al gazdelor si singura modificare pe care a facut-o profesoara Alexandrina Soare a fost introducerea in faza de atac a Janinei Luca in locul Ramonei Ruscior.
La un moment dat Cornel Badulescu, antrenorul echipei Otelul Galati, prezent in sala LPS-ului, a remarcat-o in mod deosebit pe Maria Moise, pentru varietatea si precizia aruncarilor la poarta.
Din minutul 48, HC Dunarea si-a marit treptat avantajul, reusind sa se impuna in final la o diferenta de sase goluri.
Golurile formatiei brailene au fost marcate de Maria Moise 19, Patru 8, Tomuleanu 2, Ruscior 2 si Craciun 2.
Principalele marcatoare ale formatiei din Roman au fost Demeterca 10, Stoleru si Moldovan cu cite 4.

Cu doua secunde inainte de final Rodica Arbunea a marcat golul victoriei si HC Dunarea s-a impus cu 29-28

Simbata dimineata cele doua formatii s-au reintilnit pentru o noua partida.
Alexandrina Soare a inceput jocul in aceeasi formula si la pauza formatia sa avea un avantaj de doua goluri, 16-14.
In repriza a doua, la gazde au evoluat toate jucatoarele si un lucru demn de remarcat a fost faptul ca rezervele au dat o replica la fel de buna ca si titularele.
Bineinteles ca partida a fost mult mai echilibrata si cu toate acestea in minutul 58 scorul le era favorabil gazdelor, 26-24.
HCM Roman a reusit sa egaleze la 26, s-a mers apoi cap la cap, iar cind mai erau doua secunde de joc Rodica Arbunea a marcat golul prin care formatia sa a reusit sa obtina cel de-al doilea succes.
Antrenorul echipei din Roman, Liviu Paraschiv, a considerat ca echipa sa este obosita dupa turneul foarte puternic la care a participat in Germania, unde printre invinse s-a numarat si campioana tarii gazda.
La finalul dublei partide de verificare, Alexandrina Soare s-a declarat multumita de evolutia tuturor jucatoarelor declarind printre altele: "Toate jucatoarele au cautat sa demonstreze ca merita sa se numere printre titulare si acesta este un lucru foarte bun. Apararea a fost in continuare punctul nostru forte, dar evident ca am cistigat si in faza de atac. Mai avem o saptamina de retusuri si sper ca la finalul ei sa putem ajunge in forma optima pentru partida cu Rapid din prima etapa".
Pentru HC Dunarea au marcat Moise 10, Luca 7, Patru 2, Craciun 2, Radovici 2, Arbunea 2, Tomuleanu, Horobet, Ruscior si Vasile, iar pentru HC Roman principalele marcatoare au fost Demeterca si Paval, cu 7, respectiv 6 goluri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii