Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea ia masuri pentru combaterea violentei

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la hotelul Sport, Ionel Antihi, vicepresedintele HC Dunarea, a facut publice masurile organizatorice pe care le va lua clubul pentru a combate violenta in sala Polivalenta. Aceste masuri, impuse ca urmare a adresei 91/06.02.2007 precum si a Ordonantei 11 din 26 ianuarie 2006 se vor aplica incepind de la urmatorul meci, cel pe care HC Dunarea il va disputa la Braila in compania echipei Astral Posta Cilnau, partida programata pe data de 18 februarie.
"Din mers trebuie sa asiguram strictul necesar al acestor masuri de prevedere a violentei in salile de sport. Pentru campionatul urmator va trebui ca impreuna cu Directia pentru Sport, proprietara salii Polivalente, Jandarmeria si Politia Comunitara sa alcatuim o strategie clara, coerenta in acest sens, care sa asigure desfasurarea normala, in spiritul fair play-ului a partidelor de handbal. Se va introduce taxa de intrare de 2,0 Ron (20 000 lei vechi) si se vor lua mai multe masuri de prevedere, printre care si aceea de a nu mai permite accesul in sala a elementelor recalcitrante pentru ca, in calitate de organizatori sintem principalii raspunzatori de eventualele incidente care ar putea aparea" a declarat Ionel Antihi.
Sursa citata a mentionat insa faptul ca elevii, in special cei de la LPS, vor avea accesul liber in continuare. "Deoarece avem un contract de colaborare cu LPS-ul sintem direct interesati ca elevii acestei unitati de invatamint sa vina la meciurile echipei HC Dunarea. Atit ei, cit si ceilalti copii din Braila, vor avea destinat un anumit sector in sala Polivalenta".

"Vom incerca sa popularizam ideea fair play-ului, a nonviolentei si a valorilor pe care le promoveaza sportul" este obiectivul Elisabetei Aron

Prezenta la conferinta de presa, Elisabeta Aron, directoarea DSJ, a confirmat infiintarea unei Comisii locale pentru combaterea violentei in salile de sport brailene si apoi a prezentat obiectivele acesteia pe anul in curs.
"La nivelul judetului nostru s-a constituit o Comisie judeteana care are ca prim scop identificarea si centralizarea activitatilor sportive care atrag spectatori si necesita prezenta unui observator. In acest sens, se va intocmi o lista a observatorilor la activitatile sportive care se vor desfasura trimestrial in functie de calendarul local. Vom incerca sa gasim metodele prin care sa popularizam ideea fair play-ului, a nonviolentei si a valorilor pe care le promoveaza sportul. In calitate de director, am luat toate masurile ca prevederile Ordonantei 11 sa ajunga la toate asociatiile sportive din judetul Braila"

"Actele iresponsabile vor fi considerate infractiuni si vor fi tratate conform legii" atentioneaza Iulian Timofei

Reprezentantul Jandarmeriei brailene a facut la rindul sau citeva precizari importante, printre care si aceea ca aruncarea unei petarde sau a unui obiec in teren este considerata infractiune si se pedepseste drastic.
"Dupa aparitia Ordonantei 11, Inspectoratul de Jandarmi a incheiat un protocol de colaborare cu HC Dunarea in care s-au stabilit ferm atributiile ce le revin celor doua parti. In ultimul proiect de lege, propus saptamina aceasta s-au introdus si la noi unele metode de prevenire a violentei care au dat rezultate in Germania si Franta. Cea mai categorica masura a fost insa aceea care se va lua in cazul folosirii petardelor sau a altor corpuri pe teren sau in tribuna. Actele iresponsabile vor fi considerate infractiuni si vor fi tratate conform legii. De fapt de la partida urmatoare in tribuna salii Polivalente se va afla si un procuror" a concluzionat Iulian Timofei.

Comunicatul emis de HC Dunarea prevede urmatoarele puncte:
- Incepind cu data de 18.02.2007 la meciul HC Dunarea - Astral Posta Cilnau intrarea in sala de joc se va face pe baza de bilete de intrare si tichete de loc. Biletele vor fi puse in vinzare incepind de joi, 15 februarie, la sala Polivalenta precum si in ziua meciului de la vinzatorii volanti.
- Costul biletului este de 2,0 Ron.
- La intrarea in sala spectatorii vor fi controlati pentru a nu se intra cu obiecte ce pot cauza vatamari (articole pirotehnice, cutite sau obiecte taioase, pistoale cu apa etc.)
- Directia pentru Sport impreuna cu HC Dunarea vor face tot ceea ce este posibil ca in ziua meciului locurile sa fie numerotate.
- Se vor lua masuri pentru gazduirea galeriei echipei vizitatoare precum cea a echipei gazda, in asa fel incit ele sa ocupe sectoare diferite.
- In sala de joc nu va fi permis accesul spectatorilor aflati sub influenta substantelor halucinogene (droguri, alcool etc.)
- HC Dunarea impreuna cu Jandarmeria si Politia Comunitara vor lua masuri de supraveghere a spectatorilor in timpul desfasurarii partidelor pentru preintimpinarea atitudinilor huliganice si evitarea unor comportamente ce pot degenera in incidente periculoase. Jandarmii ii vor evacua din sala pe cei care se dedau la astfel de actiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii