Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea a cistigat ambele partide de verificare disputate in compania divizionarei A HCF Piatra Neamt

HC Dunarea a cistigat primul meci cu 29-21, dar jocul in sine a fost unul lipsit de stralucire

Miercuri, dupa-amiaza, HC Dunarea a sustinut primul joc amical cu HCF Piatra Neamt, si in afara de scor, care de altfel a luat proportii in ultimele minute evolutia gazdelor a fost una modesta.
Handbalistele brailene s-au intrecut in ratari, au trimis de cele mai multe ori mingea, din pozitii excelente, in portarul moldovencelor pe care si-au facut un fix sa-l tinteasca sau au aruncat in barele portii adverse.
Astfel ca prima repriza a fost una echilibrata, cu un usor avantaj pe tabela in favoarea oaspetelor.
Alexandrina Soare a facut mai multe schimbari insa jocul elevelor sale nu s-a modificat semnificativ si, in conditiile in care gazdele au ratat doua aruncari de la 7 metri, prin Esanu si Patru si in cel putin cinci situatii clare, de pe semicerc, la pauza HCF Piatra Neamt conducea cu 12-10.
In minutul 35, Janina Luca a restabilit egalitatea, la 12, dar partida s-a mentinut echilibrata pina in minutul 45, cind tabela a consemnat ultimul rezultat de egalitate. Din acest moment, HC Dunarea, cu Moise, Luca si Radovici mult mai sigure si mai eficace, a reusit sa-si mareasca avantajul si sa cistige partida cu 29-21.
Cele mai prolifice marcatoare ale gazdelor au fost Radovici si Moise, cu cite 5 goluri, Patru 4, Luca si Horobet cu cite 3, iar de la oaspete Camelia Bucur, cu 10 goluri, interul stinga al moldovencelor fiind practic cea mai buna jucatoare de pe teren.

Brailencele s-au impus cu 38-15 in cel de al doilea meci, demonstrind care este diferenta intre Liga si Divizia A

Joi, dimineata, aspectul jocului a fost cu totul altul. HC Dunarea a inceput in formula Goldic - Craciun, Luca, Moise, Tomuleanu, Radovici, Patru si in minutul 10 avea deja un avantaj de patru goluri. Apararea a functionat excelent si timp de 12 minute jucatoarele oaspete nu au reusit sa inscrie nici un gol in schimb brailencele au marcat de zece ori, astfel ca in minutul 23 aveau un avantaj substantial, 17-5. Craciun cu 6 reusite si patru cu 5 au fost principalele marcatoare ale formatiei gazda in prima repriza.
In partea a doua in teren au intrat pentru inceput Vasile - Chitacu, Aldea, Tomuleanu, Radovici si Patru, dar pe parcurs profesoara Alexandrina Soare a rulat intreg lotul avut la dispozitie. In afara de Maria Moise, de departe un mare cistig pentru HC Dunarea intr-o verva excelenta de joc s-a aratat Rodica Arbunea, extrema stinga a gazdelor reusind sa marcheze trei goluri intr-un interval de zece minute, dar a avut si citeva reusite in faza de aparare. S-a mai remarcat in aceasta repriza Gianina Luca. Folosita ca si miercuri dupa-amiaza in ultima parte a meciului, Anca David a lasat sa se intrevada faptul ca detine o tehnica superioara, dar ca nu este pusa la punct cu pregatirea fizica.
Cum Alexandrina Soare mai are nevoie de un inter cu talie care sa aduca un plus echipei in faza de atac transferul acestei jucatoare nu poate fi decit unul benefic pentru HC Dunarea in tentativa sa de a prinde un loc de cupa europeana.
"
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii