Mergi la conţinutul principal

"Harta nationala a riscului educational"

Un proiect in valoare de 5 milioane de euro va fi implementat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Preuniversitar. Acesta se numeste "Dezvoltarea sistemului national de management si asigurare a calitatii in invatamintul preuniversitar" si se va finaliza in 2011.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea sistemului national de management si de asigurare a calitatii si a culturii calitatii ca modalitate esentiala de crestere a competitivitatii si eficientei sistemului de invatamint preuniversitar.
Concret, se vor urmari dezvoltarea si imbunatatirea instrumentelor calitatii educatiei in Romania, lucru ce presupune elaborarea de standarde si metodologii specifice pentru fiecare nivel si forma de invatamint prevazute de lege, realizarea "Hartii nationale a riscului educational", profesionalizarea personalului implicat in managementul si asigurarea calitatii la nivel de sistem si de furnizor de educatie, sprijinirea unitatilor scolare pentru un management al calitatii adecvat, inclusiv pentru evaluarea in vederea autorizarii si acreditarii, prin publicarea unor materiale de sensibilizare, informare si diseminare a bunelor practici, prin organizarea de conferinte si mese rotunde si prin realizarea si publicarea "Barometrului calitatii educatiei", instrument util de monitorizare a calitatii.
La finalizarea proiectului, se asteapta ca sistemul educational sa poata furniza cunostintele, abilitatile si competentele necesare pentru cresterea competitivitatii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro