Mergi la conţinutul principal

Haos în trafic pe Şoseaua Râmnicu Sărat

Şantierul care se derulează de aproape trei luni pe Şos. Râmnicu Sărat, de la intersecţia cu Str. Cazasului până în dreptul Liceului Agricol, a bulversat complet traficul auto. Imediat după ce au început lucrările, care constau în înlocuirea unei vechi conducte de canalizare, traficul de pe sensul de mers dinspre intrarea în oraş spre centru a fost mutat pe una dintre cele două benzi ale sensului opus. Practic, dintr-o arteră rutieră cu patru benzi, Şos. Râmnicu Sărat s-a transformat într-o stradă cu două benzi, câtre una pentru fiecare sens. La început, acest lucru era marcat corespunzător, cu indicatoare rutiere şi balize de separare ale celor două benzi. Dar, pe măsură ce şantierul a înaintat, constructorul a acordat din ce în ce mai puţină atenţie marcajului rutier. Aşa se face că, în prezent, când lucrările au ajuns în dreptul Liceului Agricol, şoferilor le lipsesc aproape cu desăvârşire indicatoarele care să îi dirijeze în trafic. Doar în locul unde încă se mai execută săpături sunt câteva indicatoare de ocolire la stânga, care atenţionează şoferii că trebuie să evite zona unde se lucrează. Dincolo de Liceul Agricol, însă, până la intersecţia cu Str. Cazasului, adică pe toată porţiunea pe care s-a săpat pentru îngroparea noii conducte de canalizare, nu mai existau, ieri, nici indicatoare şi nici balize de separare. Şoferii care veneau dinspre Şoseaua de Centură mergeau pe contrasens, pe banda asfaltată, ocolind porţiunea pe care s-a săpat şi care deocamdată este denivelată şi acoperită doar cu piatră. Pe cei ce nu sunt familiarizaţi cu această situaţie, condiţiile din trafic ar putea să îi suprindă, posibilitatea producerii de accidente rutiere fiind foarte ridicată. Şoferii care trec des prin zonă sunt contrariaţi de haosul din trafic. "Trec în fiecare zi pe aici şi pot să vă spun că am asistat la câteva situaţii când accidentele au fost evitate la limită. Din cauza lipsei marcajelor şi indicatoarelor, se circulă, practic, la mica înţelegere. Şoferii care vin dinspre Liceul Agricol intră pe contrasens, pe banda asfaltată, deşi nu există niciun indicator care să le dea această posibilitate. Din cauza asta, probabilitatea de a se produce tamponări este foarte mare", ne-a spus şoferul brăilean Paul Dragomir.

Sancţiunile Poliţiei Rutiere

Reprezentanţii Primăriei precizează că obligaţia de a gestiona traficul pe porţiunea unde se lucrează îi aparţine integral constructorului. "Există un Management de Trafic aprobat de Poliţia Rutieră pe care constructorul este obligat să îl pună în practică pe toată durata şantierului", spune Marius Temergan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.
Conducerea firmei "Tancrad" afirmă că respectă întocmai prevederile Managementului de Trafic, marcând corespunzător porţiunea aflată în lucru. "Avem balize de orientare pe toată lungimea şantierului", ne-a declarat, ieri după-amiază, directorul Lucian Stanciu. Informat de reporterul nostru, care tocmai fusese în zonă, că aceste balize nu prea sunt prezente, directorul Stanciu a recunoscut că, în acel moment, se afla la Galaţi şi că e posibil să mai lipsească din balize. "O să sun responsabilul de şantier, să-i cer să marcheze zona aşa cum trebuie. Ce pot să vă spun este că am ţinut cont de avizul primit de la Poliţia Rutieră. Dacă nu făceam ce trebuie, am fi fost amendaţi zilnic... Lucrurile sunt sub control", a conchis directorul "Tancrad" SRL Galaţi.
Din păcate, asigurările acestuia nu par a avea acoperire. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, firma "Tancrad" a fost amendată de patru ori până în prezent, pentru organizarea deficitară a traficului auto în zona şantierului de pe Şos. Râmnicu Sărat. "S-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.250 lei (52,5 milioane lei vechi n.n.) pentru nerespectarea condiţiilor impuse odată cu eliberarea avizului de către Poliţia Rutieră", ne-a informat subinspector de poliţie Laura-Elena Dan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.
Vestea bună ar fi că şantierul de pe Şos. Râmnicu Sărat ar putea fi închis în maximum două săptămâni. Atât directorul Marius Temergan, din cadrul Primăriei Brăila, cât şi directorul "Tancrad", Lucian Stanciu, ne-au declarat că, în momentul de faţă, mai trebuie finalizat un cămin de mare adâncime, în zona Liceului Agricol, apoi făcute câteva racorduri ce vor traversa şoseaua. "Racordurile respective vor fi săpate pe timp noapte, pentru a nu fi afectat şi mai tare traficul auto. Dacă vremea va fi bună, cam în zece zile s-ar putea începe operaţiunile de refacere a carosabilului, prin turnarea stratului de asfalt", ne-a informat directorul Temergan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro