Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalul feminin juvenil este in ascensiune

La mijlocul acestei luni, junioarele III ale LPS-ului, in calitate de gazde, au reusit sa cistige toate meciurile din cadrul celui de al treilea turneu de sala si se pot considera deja calificate in semifinale. Coordonate de pe margine de profesorii Eugen Jelesneac si Cristian Preda, handbalistele brailene au invins in primul meci la trei goluri diferenta, 26-23 lidera seriei LPS Buzau, dupa ce la pauza scorul a fost egal, 11-11, dupa care au trecut fara probleme de celelalte colege de grupa. LPS-ul brailean a invins cu 28-17 CSS Constanta si apoi a realizat scorul etapei, 31-17 in disputa cu "lanterna" CSS Medgidia. In ultimul meci al turneului, brailencele au dispus cu 20-11 de CSS Galati si cu patru victorii din tot atitea partide disputate ocupa locul al doilea, la doar doua puncte de lidera, LPS Buzau.
Echipa de baza a LPS-ului a avut urmatoarea componenta Mihaiu - Bragau, R. Pavalache, Stefan, A. Pavalache, Perianu, Oprea, iar principalele marcatoare au fost Alexandra Pavalache si Iulia Bragau.
"Cu toate ca a mai ramas de disputat un turneu la Galati, echipa noastra este deja calificata in penultima faza a competitiei, iar daca nu vor interveni accidentari sau arbitraje ostile ne vom realiza obiectivul pentru acest sezon, accederea la turneul final" a declarat Cristian Preda.
Clasamentul grupei din care face parte echipa braileana are urmatoarea configuratie:
1 LPS Buzau 12 11 0 1 349-164 22
2 LPS Braila 12 10 0 2 301-204 20
3 CSS Galati 12 5 0 7 234-220 10
4 CSS Constanta 12 4 0 8 205-276 8
5 CSS Medgidia 12 0 0 12 112-337 0

Baietii s-au multumit cu jumatati de masura

Echipa similara masculina a participat, in aceeasi perioada, la turneul organizat de CSS Medgidia unde a obtinut doar doua victorii.
Handbalistii braileni au pierdut primul meci la zece puncte in fata liderei seriei, CSS Galati, dupa care s-au impus in fata echipei gazda cu 32-27. Formatia braileana a pierdut apoi la o diferenta de noua goluri disputa cu ocupanta locului secund, CSS Constanta, si apoi a cistigat la masa verde intilnirea cu LPS Buzau deoarece buzoienii nu s-au mai prezentat la meci.
In seria D, la juniorii III pe primul loc se afla CSS Galati cu 23 de puncte urmata de CSS Constanta cu 18 puncte si LPS Braila cu 13 puncte.
In aceasta grupa mai sint de disputat doua turnee in care gazde vor fi CSS Constanta si LPS Buzau.
La fel ca si colegii lor mai mici, juniorii II nu au reusit sa cistige decit doua partide la turneul organizat de CSS Axiopolis Cernavoda. Formatia pregatita de Madalin Castalov a fost invinsa cu 38-18 de echipa gazda si apoi a cedat la sapte goluri in fata LPS-ului din Galati dupa care si-a revenit si a cistigat urmatoarele doua partide in care adversare au fost CSS Medgidia si CSS U Craiova.
La aceasta categorie de virsta, LPS Braila ocupa locul al patrulea si nu mai are nici o sansa sa treaca in faza urmatoare a competitiei.

Roxana Paleru a fost convocata la lotul de junioare

Pentru al doilea an consecutiv echipa de junioare II a cistigat toate partidele disputate si cu maximum de puncte asteapta semifinalele.
Una dintre componentele de baza ale trupei profesorului Ion Bucovala, Nicoleta Eseanu a suferit o interventie chirurgicala la genunchiul sting si in curind va incepe antrenamentele de recuperare.
"Echipa este in forma si asteapta ultimul turneu pentru a-si oficializa accederea in semifinale. Se pare ca in curind o vom putea recupera si pe Nicoleta Eseanu care fost operata la spitalul Colentina de profesorul Marinescu. Ea va putea sa reia in curind antrenamentele si daca totul va decurge bine va putea evolua la turneul final" a declarat profesorul Ion Bucovala.
O alta jucatoare de la aceasta formatie, Roxana Paleru, se afla la Roman unde participa la o actiune a lotului national de handbal pentru junioare. Jucatoarea braileana va evolua in echipa Romaniei la turneul de calificare pentru Campionatul European ce se va derula in acelasi oras, in perioada 1-3 martie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii