Mergi la conţinutul principal

Hai la joacă pentru Bogdi, de 1 Iunie! Vă aşteptăm în Parcul Monument şi Grădina Zoo

• jocuri, dansuri, quilling, baloane, confecţionare zmeie, desene, sunt doar câteva dintre activităţile distractive pregătite de ziarul “Obiectiv - Vocea Brăilei” în colaborare cu SC APT Brăila, pentru ziua de 1 Iunie, la Grădina Zoo • programul va începe la ora 10.00 şi se va încheia, după lăsarea întunericului, cu joc de lasere şi mini-discotecă pentru pici şi nu numai • în Parcul Monument, parcarea Kiselef (vizavi de fostul liceu de Chimie), Poliţia, Jandarmeria şi Clubul Sportiv “Urban Warrior” vă aşteaptă cu activităţi surpriză pentru copii, între orele 10.00 - 13.00

 

Ziua de 1 Iunie va fi dedicată lui Bogdi, băieţelul de 3 anişori care se luptă cu tumora sau, cum îi spune el, “buba-monstruleţ”. Ziarul “Obiectiv - Vocea Brăilei”, în colaborare cu mai multe instituţii, a pregătit două evenimente de strângere de fonduri, dar şi programe distractive pentru copii, activităţi ce vor avea loc, vineri, la Zoo Brăila şi în Parcul Monument.

Sub sloganul “Hai la joacă pentru Bogdi!” şi cu motto-ul: “ne jucăm, ne distrăm şi donăm”, în Grădina Zoo veţi putea petrece o zi de poveste. Programul începe de la ora 10.00 şi se va încheia seara, cu o bine meritată mini-discotecă pentru copii şi spectacol de lasere. Face painting, ateliere de quilling şi dans, poze la minut, întâlniri cu personaje din poveşti - sunt doar câteva dintre surprizele ce îi aşteaptă pe copilaşi la Zoo. În Parcul Monument, evenimentul va începe la ora 10.00 şi se va termina în jurul orei 12.30-13.00. Să nu vă speriaţi că parcarea Kiselef (cea vizavi de fostul Liceu de Chimie) va fi plină de poliţişti şi jandarmi. Ei vor fi acolo pentru că au pregătit mai multe activităţi distractive. Practic, şi aici ne jucăm şi donăm pentru Bogdi!

 

Zoo Brăila vă aşteaptă cu o sumedenie de activităţi distractive

Pe 1 Iunie, Zoo Brăila devine “capitala” distracţiei pentru copii şi părinţi, de unde şi sloganul campaniei “Hai la joacă!”. Administratorii Grădinii Zoologice, mămicile din grupul special creat pe facebook pentru a-l ajuta pe Bogdi şi echipa “Obiectiv” v-au pregătit o serie de jocuri şi activităţi, iar petrecerea va începe de la ora 10.00 şi se va întinde până seara târziu. Încă de la intrare, vizitatorii vor pătrunde într-o lume de basm datorită sutelor de balonaşe de săpun care plutesc prin aer. Copiii sunt invitaţi să viziteze Parcul Zoo unde îl vor cunoaşte pe fiorosul leu Petrică, pe tigrul Alf şi pe ursul Stelică, numele acestea fiind date chiar de către micuţii care au vizitat locaţia şi au devenit părinţii spirituali ai animalelor. Mai mult, imediat ce intri în Grădină, există o zonă numită “Zoo interactiv”. Acolo, veţi primi săculeţi cu mâncare şi veţi putea hrăni chiar voi hamsterii, iepuraşii, boboceii de raţă, puişorii sau iezişorii. Imediat cum intraţi la Zoo, priviţi în faţă şi veţi vedea o scenă, unde vor avea loc spectacole de muzică şi dans, iar copiii vor putea învăţa coregrafii pregătite de voluntarii care s-au alăturat acţiunii “Hai la joacă pentru Bogdi!”.

Un alt loc în care copiii se pot distra pe cinste este “Zoo School”. Acolo, ei se vor juca, vor colora şi vor vedea o serie de filmuleţe din care vor afla multe lucruri interesante despre lumea animalelor. Tot în zona “Zoo School” se va desfăşura atelierul de construit zmeie, atelierul de desen şi o veţi putea întâlni pe Albă ca Zăpada, alături de Prinţ, care vor oferi mere copiilor. Staţi fără griji, merele nu sunt “otrăvite” aşa cum se întâmplă în poveste. Albă ca Zăpada are pregătit un coş cu mere bune şi gustoase. Iar asta nu e tot! În mai multe zone din parc vor exista ateliere de Face Painting, preferate atât de fetiţe, cât şi de băieţei. Să nu uităm nici de clovnii care vor împărţi baloane copiilor. Părinţii se pot bucura şi ei de un moment de relaxare, pentru că îşi pot supraveghea copiii care participă la diverse activităţi dintr-un hamac, în grădină fiind amenajată o zonă specială de recreere - Zoo Relax. Tot aici, voluntarii vor citi copiilor poveşti şi vor organiza jocuri distractive.

Cei care vor veni mai spre seară în Parcul Zoo nu trebuie să se teamă că au pierdut distracţia. Administratorii au decis că vor prelungi programul, iar cei care ajung mai târziu sau rezistă până seara vor putea lua parte la mini-discoteca pentru copii, unde li s-au pregătit un spectacol de muzică şi jocuri de lumini.

Iar pentru ca, la final, să plecăm de la Zoo cu o amintire de neuitat, copiii şi părinţii pot să îşi facă o “poză la minut”, ajutându-se şi de recuzita pusă la dispoziţie de “Cabina foto Smiley” Brăila.

Atât la intrare, cât şi în alte zone din Parcul Zoo vor fi amplasate urne pentru donaţii şi vă îndemnăm să vă alăturaţi demersului nostru şi, împreună, să îi oferim lui Bogdi şansa la o copilărie sănătoasă!

 

Activităţi distractive cu Poliţia şi Jandarmeria, în Parcul Monument

Distracţie la cote maxime, asta-i aşteaptă pe copiii care vor fi în Parcul Monument, pe 1 Iunie. Parcarea Kiselef (intrarea vizavi de fostul Liceu de Chimie, actualul “Costin Neniţescu”), va găzdui strângerea de fonduri pentru Bogdi. În premieră pentru Brăila, Poliţia şi Jandarmeria vor participa la un eveniment caritabil, pregătind jocuri interesante, concursuri şi surprize pentru cei mici.

Probabil ştie toată lumea că tatăl lui Bogdi este un erou pentru micuţ, aşa cum toţi taţii sunt eroii copiilor lor. Numai că tatăl lui Bogdi, prin meseria pe care o practică, are grijă de noi toţi şi ne apără de oamenii răi. El face cu adevărat parte dintr-o adevărată echipă de eroi, pe care ne bucurăm să o aducem în faţa voastră, pe 1 Iunie. Cred că v-aţi dat seama, sunt poliţiştii şi jandarmii. Ei au ales să ni se alăture pentru că Bogdi, pus la grea încercare la o vârstă atât de fragedă, are nevoie de toţi eroii oraşului, cunoscuţi sau necunoscuţi. Şi tu poţi fi unul dintre eroii de care băieţelul are mare nevoie. Pe 1 Iunie, donând, poţi să îi oferi micuţului curajos “armele” de care are nevoie în lupta cu boala. De aceea, cei prezenţi sunt îndemnaţi să doneze cât vor, pentru că şi 1 leu este mai mult decât nimic.

Strângerea de fonduri va începe la ora 10.00când vom vedea câteva tehnici de autoapărare, exerciţiile fiind efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Brăila, de grupa antitero a Jandarmeriei Brăila, dar şi de câţiva sportivi ai Clubului Sportiv “Urban Warrior” din municipiu, club care s-a alăturat din prima zi strângerii de fonduri pentru Bogdi, alături de alte societăţi.

Apoi, vom da startul distracţiei! Simultan, se vor desfăşura activităţi distractive puse la cale de Poliţie şi Jandarmerie, iar copiii sunt încurajaţi să participe în număr cât mai mare. La final, vor primi diplome şi premii simbolice, căci cea mai importantă recompensă va fi distracţia şi, automat, şansa la o copilărie normală pentru Bogdi. Vor exista câteva urne în care cei prezenţi pot face donaţii, astfel că Bogdi va afla cât de tare ne-am distrat, cu mesajul că anul viitor, vrem să-l avem printre noi, să ne jucăm împreună de 1 Iunie!

Trebuie să menţionăm că în organizarea acestui eveniment am primit ajutor din partea: SC APT Brăila, Haka Print, Plotter Design, Nautilus şi Bursumania, iar lista rămâne deschisă şi pentru alţi agenţi economici care doresc să ne sprijine în cadrul ambelor evenimente.

 

Veşti încurajatoare de la Bogdi

Primele veşti extraordinare au venit de la Bogdi, săptămâna trecută. După ce i-au fost administrate medicamentele de chimioterapie, “buba-monstruleţ” a făcut paşi înapoi. Indicele tumoral arăta că tumora era în scădere, semn că organismul băieţelului răspunde la tratament. Astfel, medicii au decis să-l lase pe micuţ să părăsească spitalul, mai ales că taxa zilnică a spitalizării era foarte mare. Familia Popa s-a cazat în apropiere de unitatea sanitară, iar Bogdi este extrem de fericit pentru că a scăpat de patul de spital. Totodată, medicii le-au comunicat părinţilor că vor fi necesare, cel mai probabil, 9-11 şedinţe de tratament la distanţă de 10-14 zile, plus analize de control între ele.

Cea de-a doua veste extraordinară a venit în weekend! Analizele de control au fost bune, numai hemoglobina era puţin scăzută, lucru normal în cazul tratamentului, au spus medicii. În cursul acestei săptămâni, Bogdi va avea doar o zi de tratament cu citostatice. Mai mult, prima tranşă din banii donaţi prin intermediul Facebook au fost viraţi în contul părinţilor. Este vorba despre 15.323 euro. Acum, potrivit postării Sorinei Popa, mama lui Bogdi, se fac demersuri pentru a deschide o altă pagină “Donează” pe Facebook.

Reamintim că numai tratamentul pentru Bogdi se ridică la 100.000 euro, iar băieţelul are mare nevoie de ajutorul nostru. De aceea, vă invităm să fiţi alături de micul nostru erou pe 1 Iunie, în Parcul Monument şi la Zoo. Orice leu contează!

Hai la joacă, împreună pentru Bogdi!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro