Mergi la conţinutul principal

Hai la film! Capodoperele cinematografiei românești ajung la Brăila

* de Zilele Brăilei, în perioada 12-14 august, Caravana filmului românesc aduce în fața cinefililor trei proiecții care au legătură cu orașul de la Dunăre prin actori, regizori și locuri: „Păcală”, „Tatăl fantomăși „Live”  * serile de film vor avea loc în Parcul Monument iar intrarea este liberă

 

 

La celebrarea a 650 de ani de atestare documentară a orașului de pe malul Dunării, „Caravana filmului românesc – capodopere ale cinematografiei naționale” aduce culorile cinematografiei în bogatul buchet de manifestări aniversare reunite sub titlul Zilele Orașului Brăila. Așa că, pe lângă muzică, teatru, meșteșuguri, dans, tradiții și literatură, între 12 și 14 august, în Parcul Monument, aveți întâlnire cu o selecție de trei filme care au legătură cu Brăila, prin actori, regizori sau locuri.

Caravana se deschide pe 12 august, de la ora 20.15, cu o comedie potrivită pentru toate vârstele: „Păcală, al doilea cel mai vizionat film românesc din toate timpurile. Istoria năzdrăvanului fiu de țăran, născut pentru a nu se înrudi vreodată cu prostia, este un bun prilej pentru maestrul comediei românești, regizorul Geo Saizescu, să ofere roluri pline de sevă marilor actori ai epocii, între care a strălucit neîntrecutul Ștefan Mihăilescu-Brăila și cuceritoarea Vasilica Tastaman, ambii născuți la Brăila și formați ca actori la teatrul din oraș.

Scenariul este scris de Dumitru Radu Popescu și Geo Saizescu, iar din distribuție fac parte și Sebastian Papaiani și Mariella Petrescu.

Evenimentul continuă pe 13 august, de la ora 20.15, cu o călătorie în timp făcută de subtilul actor Marcel Iureș în pelicula „Tatăl fantomă, semnată de regizorul Lucian Georgescu. Beneficiind de o prezență activă pe platourile de filmare internaționale, nu i-a fost greu lui Marcel Iureș să intre în pielea personajului său, un profesor universitar american care își caută prin Bucovina rădăcinile românești și găsește ce nu se aștepta: iubirea. O serie de secvențe ale filmului „Tatăl fantomă au fost filmate în treisprezece locații din Brăila, printre care: str. Cojocari (în zona fostului cinematograf), în zona străzilor Malului, Pensionatului, Danubiului, Vadul Rizeriei, Împăratul Traian, B-dul Al. I. Cuza, Mihai Eminescu, Petru Maior, Faleza Dunării și în Piața Traian. Scenariul și regia îi aparțin lui Lucian Georgescu, iar din distribuție fac parte Marcel Iureș, Mihaela Sîrbu, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Valer Dellakeza și Bujor Macrin.

Serile dedicate „Capodoperelor cinematografiei naționale” se încheie pe 14 august, când de la ora 20.30 va rula filmul de actualitate, „Live”, semnat, în calitate de scenarist, regizor și producător, de brăileanul Vlad Păunescu. Investigația pornită de o vedetă de televiziune pentru a atinge audiența care o ține în prim plan o va târî într-un scandal de proporții, care pune în lumină mizeria umană a universului politic actual. „Dacă vreți să aflați mai multe despre această peliculă, dar și despre drumul străbătut de Vlad Păunescu, de la statutul de director de imagine, la cel de fondator al celei mai mari companii de producție cinematografică din România, Castel Film, unde s-au filmat numeroase superproducții americane, atunci sigur nu veți rata întâlnirea de după proiecție, cu invitații speciali ai serii de 14 august: Vlad, Oana și Andrei Păunescu”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Brăilenii sunt așteptați în număr cât mai mare! Intrarea este liberă!

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro