Mergi la conţinutul principal

Guvernul vrea să introducă plata TVA doar la momentul încasării facturii

Veşti bune pentru patroni: se elimină calvarul obligativităţii plăţii TVA la momentul emiterii facturii. Această regulă a provocat mari probleme oamenilor de afaceri, care nu de puţine ori au fost aproape de faliment întrucât recuperarea cu întârziere a sumelor de TVA le-a afectat sever cash-flow-ul şi continuă să o facă şi la acest moment.
Premierul Victor Ponta a declarat că va anunţa în curând măsurile pe care Guvernul intenţionează să le aplice după 1 august, precum plata TVA doar la momentul încasării facturii pentru sume în cuantum de până la 500.000 euro, condiţia fiind ca plăţile să fie efectuate prin bancă. "Sperăm ca, luni, să putem anunţa că plata TVA la facturi de până la 500.000 de euro să se facă doar la încasare, cu condiţia ca aceste plăţi să se facă prin bancă, nu cash, deoarece altfel s-ar încuraja piaţa neagră", a spus premierul Ponta. El a arătat că măsura trebuie agreată şi de Fondul Monetar Internaţional pentru a fi aplicată.
Patronii brăileni au salutat intenţia Executivului legat de modificarea regulilor în ce priveşte TVA-ul. "În mod evident este o măsură binevenită pentru mediul de afaceri. Antreprenorii români se chinuie de ani de zile să convingă Executivul în ce priveşte efectele pozitive în economie. Singura noastră temere se leagă de capacitatea instituţiilor statului de a urmări facturile şi TVA aferent. De asemenea, statul va avea probleme în sensul că va încasa cu întârziere TVA-ul, care sub pragul de 500.000 euro ar urma să se plătească la încasarea facturii şi nu cred că-şi permite să suporte astfel de întârzieri. Oricum, este în mod cert o măsură foarte bună pentru mediul de afaceri şi aşteptăm transpunerea ei în practică", ne-a declarat Sorin Constantin, preşedintele Filialei Brăila a Patronatului Român.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro