Mergi la conţinutul principal

Guvernul a decis: Vasilica Vîlcu înapoi la Prefectura Brăila

* aceasta va ocupa fotoliul de subprefect * hotărârea a fost aprobată în ședința de Guvern de astăzi, după se precizează în cadrul unui comunicat al Executivului * Vasilica Vîlcu a fost prefectul Brăilei în perioada martie 2014-ianuarie 2015

 

Guvernul Ludovic Orban a numit în sfârșit un subprefect la Brăila. Potrivit unui comunicat de presă emis de Executiv, este vorba despre Vasilica Vîlcu, cea care în trecut a ocupat fotoliul de prefect al Brăilei. Hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar a funcției de subprefect de către Vîlcu, a fost aprobată în ședința de Guvern de joi-noapte și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Proiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela. Pe lângă județul nostru acesta a vorbit în cadrul propunerii de suplimentare a ordinii de zi și despre numirea subprefectului Botoșani. Surse politice ne-au declarat că Vîlcu ar fi beneficiat, la numirea pe funcție, de susținerea deputatului PNL Brăila Antoneta Ioniță.

Reamintim că, Vasilica Vîlcu a fost prefect al judeţului Brăila în perioada martie 2014 - ianuarie 2015, pe vremea Guvernelor Victor Ponta 3 și 4. Aceasta a ajuns atunci pe funcție la propunerea Partidului Conservator, având susținerea fostului senator Mihai Dănuț. Vîlcu s-a născut în comuna Viziru, are 48 de ani şi până la organizarea regională de la sfârşitul lunii iulie 2013 a ANAF a lucrat în cadrul DGFP Brăila, ca şef compartiment Soluţionare Contestaţii. La momentul când a fost detașată pe postul de prefect al Județului Brăila, Vîlcu activa în cadrul regionalei fiscale de la Galaţi. Din 2000, Vîlcu a obţinut calitatea de expert contabil şi face parte din CECCAR, Filiala Brăila. Aceasta a fost înlăturată din fruntea Prefecturii și detașată pe fosta poziție, în ianuarie 2015, pe fondul unor nemulțumiri ale lui Liviu Dragnea (la vremea respectivă vicepremier). Dragnea era atunci deranjat de modul în care Vîlcu a gestionat situaţia de criză generată de blocarea activităţii Consiliului Judeţean Brăila, pe fondul luptei pentru putere între taberele de consilieri judeţeni ai PNL şi PSD, asta după ce aceasta l-a suspendat din funcție pe fostul preşedinte de judeţ, Gheorghe Bunea Stancu. Vîlcu a fost înlocuită de către Lucian Nicu Olteanu, inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, susținut la vremea respectivă de UNPR.

Ar trebui subliniat și că prefectul Cătălin Boboc și-a depus jurământul pe 16 decembrie 2019. La scurt timp după aceea, subprefectul Rada Sterea a fost demis, moment de la care Boboc a vorbit în timpul conferințelor de presă despre necesitatea găsirii unui înlocuitor cât mai repede cu putință.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro