Mergi la conţinutul principal

Guvernul da dreptate Brailei

Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, este de parere ca problema litigiului dintre Braila si Galati, pe tema celor 1.000 de ha si a cartierului Siret, este ca si rezolvata. Stancu se bazeaza in declaratiile sale pe un document primit de la MIRA (Ministerul Administratiei si Internelor) si semnat de catre secretarul de stat Marian Petrache, care, conform spuselor presedintelui CJ, da dreptate Brailei. Asa cum a explicat Stancu consilierilor judeteni, in cadrul sedintei ordinare a CJ, documentul cu pricina, pe care inca nu l-a facut public, ar preciza ca Galatiul trebuie sa isi anuleze autorizatiile emise pe mia de ha, ca taxele trebuie platite la Braila si ca toate documentele emise pentru acea zona trebuie eliberate de autoritatile brailene: "Am primit o hirtie de la MIRA, in care scrie negru pe alb tot ce am declarat eu si dumneavoastra referitor la Braila si Galati. Ea sta linga o plingere penala, dar o sa consult plenul CJ cu privire la asta. Acolo, sub semnatura secretarului de stat Marian Petrache, scrie ca autorizatiile se vor da de catre Braila. Buletinele, certificatele de nastere, toate documentele de acest gen, vor fi eliberate de catre Serviciul public comunitar judetean de evidenta informatizata a persoanei Braila. Tot acolo scrie foarte clar ca actele emise pina astazi sint nule de drept si ca trebuie sa le declare astfel in prima sedinta de CLM, pentru ca sint emise de o autoritate necompetenta. Asta a venit scris".
Stancu a precizat si ca va face niste copii dupa documentul respectiv, pe care le va inmina mai multor autoritati, inclusiv Prefecturii Galati, pe care o considera partial vinovata de aceste ilegalitati facute pe teritoriul Brailei: "Cred ca ar fi bine sa le-o dam in copie si Prefecturii Galati, ca si ea are vina ei, ca trebuia sa vegheze la legalitate. Dar in afara de cartierul Siret ei sint in ilegalitate si cu Portul Mineralier, care e tot pe teritoriul Brailei, dar e inregistrat in cartea funciara la Galati. Ei au incasat taxe si impozite de la diversi de pe teritoriul Brailei". Cu toate astea, presedintele CJ gaseste vinovati si in gradina proprie, nu numai la vecini. Astfel, acesta s-a aratat de parere ca Inspectoratul in constructii brailean nu si-a facut treaba si nu a sesizat ce se intimpla sub nasul lui: "O sa dau hirtia si la Politie, si la Procuratura, o sa fac tam - tam mare, ca acum am documentul, e scris negru pe alb. Avind acest document nu o sa demolam blocurile construite de galateni, dar o sa le trecem in patrimoniul public al judetului Braila. Ca asa spune legea, ca masura reparatorie. Ca pina la urma granitele unui judet nu se modifica decit prin referendum, si cind o sa vedeti un brailean care va vota pentru micsorarea granitelor Brailei, in favoarea Galatiului, sa ma anuntati si pe mine", a mai adaugat Stancu. Nedumerirea cea mai mare i-o provoaca presedintelui CJ comportamentul si atitudinea edilului sef din Galati, despre care considera ca virsta nu i-a adus intelepciunea proverbiala: "Omul asta are o virsta, dar cum se comporta....Parca e o tara Romania si o tara Galati. Parca au alte legi. Cum poti sa inscrii in cartea funciara de la Galati teren de la Braila? Cer Oficiului de cadastru Braila sa verifice terenurile de la Siret incoace, sa vedem cum s-a intimplat asta. Trebuie sa intram in legalitate. Am dispus ca cei de la Vadeni si cu oameni de-ai nostri sa calculeze cit ar fi trebuit sa incaseze Vadeni pina acum din exploatarea terenului de acolo. Trebuie sa intram in legalitate".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu