Mergi la conţinutul principal

Guvernul Ciolacu. Creditul fermierului pentru producătorii agricoli

*cea mai avantajoasă formă de creditare a fost adoptată în ședința din 8 februarie * în aceeași ședință de guvern s-a hotărât și achitarea a 50% din valoarea facturilor pentru energia electrică folosită la irigarea culturilor, am aflat dintr-un comunicat de presă semnat de președintele PSD Brăila, Francisk Chiriac (foto)

 

Într-un comunicat de presă, președintele PSD Brăila, Francisk Chiriac, face publice noile măsuri de sprijin aprobate de Guvernul Ciolacu, în ședința de joi, 8 februarie.  „Este vorba de creditul fermierului, o formă de creditare în care dobânda Robor va fi achitată de către stat. Se alocă 165 de milioane de euro care vor acoperi partea cea mai importantă a dobânzii, practic Roborul va fi suportat de către stat, iar fermierii vor avea credite cu dobândă de doar 1,95% pe an. Fiecare beneficiar va putea primi 280.000 de euro pentru acoperirea Roborului pe 5 ani”, a precizat președintele CJ și-al PSD. În aceeași ședință de guvern s-a hotărât și achitarea a 50% din valoarea facturilor pentru energia electrică folosită la irigarea culturilor, pe parcursul anului 2024. „Această măsură, alături de cea care asigură folosirea gratuită a apei pentru irigații pe principalele canale, stimulează folosirea irigațiilor pentru obținerea unor producții optime”, a punctat Francisk Chiriac. Sursa citată a reamintit și celelalte măsuri de sprijin luate de Guvernul Ciolacu în ultimele săptămâni. „Este vorba de echivalarea permisului de conducere categoria B cu TR1, înmatricularea utilajelor doar pe baza înregistrării la primărie, acordarea a 100 de euro la hectar pentru culturile din toamna anului 2022 și a 100 de euro/animal pentru crescătorii de vaci de carne. Acești bani se acordă și pentru crescătorii de porci și păsări, în mod proporțional pe baza unei formule de calcul. A fost actualizată subvenția la motorină, respectiv 2 lei/litru, aceasta însemnând o reducere cu 25% la prețul motorinei pentru fermieri. De asemenea, fermierilor aflați în dificultate din cauza secetei li s-a amânat plata ratelor la credite”.

În finalul comunicatului, președintele PSD Brăila a precizat că în bugetul Ministerului Agriculturii au fost prevăzute fonduri suficiente pentru implementarea tuturor acestor măsuri de sprijin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro