Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grupul "Suez" interesat de termoficarea braileana

Zilele acestea, o delegatie din partea celui mai mare furnizor de energie din Europa - Grupul "Suez" - este prezenta la Braila, pentru a prospecta piata locala de utilitati publice. Asa cum ne-a declarat directorul comercial al reprezentantei in Romania a Grupului "Suez", Vasile Muntenita, care a fost, de altfel, si directorul general al SC "CET" SA Braila, delegatia doreste sa vada la fata locului care sint oportunitatile de afaceri legate de serviciul local de termoficare. "In cursul acestei zile (marti 5 februarie - n.r.) este programata o vizita pe platforma "CET" de la Kilometrul 10, unde este si sursa de producere a energiei termice, precum si o intilnire cu reprezentantii conducerii operatorului local de termoficare", ne-a declarat sursa citata adaugind ca, pentru astazi, discutiile pe tema serviciului local de termoficare se vor muta in biroul nr 1 al Primariei. In plus, Muntenita a mai spus ca in cazul in care se vor hotari sa investeasca in Braila, cei de la "Suez" sint dispusi ca printr-o modalitate legala sa concesioneze sistemul local de termoficare.
Grupul de utilitati "Suez" asigura servicii de specialitate pentru 200 milioane de clienti casnici, 3.000 de municipalitati si 500.000 de clienti industriali. Compania este listata pe bursele din Bruxelles, Luxembourg, Paris, New York si Zurich, iar in 2006 a inregistrat venituri de peste 44,3 miliarde dolari, din care aproape 90% din afacerile derulate in Europa si America de Nord.
Important de mentionat este ca "Gas de France", compania publica franceza a fuzionat recent cu grupul privat "Suez", tranzactie evaluata la circa 40 de miliarde de dolari, in urma careia a rezultat cel de-al doilea mare furnizor de utilitati din lume. Compania nou creata, detinuta in proportie de 40% de statul francez, deserveste circa 214 milioane de consumatori de gaz, apa si electricitate de pe patru continente. Noul grup va avea o cifra de afaceri de aproximativ 64 de miliarde de dolari si o capitalizare bursiera care va depasi 70 de miliarde de euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii