Grupul Scolar Insuratei, modernizat si pregatit pentru noul an scolar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Grupul Scolar Insuratei, modernizat si pregatit pentru noul an scolar

In "Raportul Tudoran" asupra situatiei pregatirii scolilor in preajma inceperii anului scolar, prezentat in Colegiul Prefectural, printre localitatile in care nu s-au folosit banii alocati prin HG nr. 300 si 454/2007 figureaza si Insuratei, Grupul scolar. Si in acest caz, o verificare la fata locului a demonstrat ca atit Primaria, cit si conducerea unitatii de invatamint s-au ingrijit de scoala, de folosirea adecvata a fondurilor alocate, astfel incit noul an scolar sa nu-i prinda pe picior gresit.
La Grupul Scolar Insuratei numarul de elevi a crescut in ultimii patru ani foarte mult, de la aproximativ 650, la aproximativ 850. Aceasta crestere s-a produs in special datorita infiintarii Scolii de Arte si Meserii, a spus directorul Vasile Avram. "Pentru ca ne confruntam cu o lipsa acuta de spatii, am incercat sa folosim tot ce era disponibil. Intr-o magazie din curte am facut o clasa si, putin mai departe, intr-o cladire inceputa de Primarie, dar neterminata, am construit alte trei clase. Acestea, la inceput, nu erau la fel de frumoase ca si cele din corpul principal si aveam mereu discutii cu elevii, pentru ca cei care invatau in aceste clase se simteau pedepsiti. In aceasta vara, am reabilitat si aceste incaperi, am pus ferestre termopan, am incercat sa le modernizam, sa le varuim, ca sa fie la fel de frumoase ca si clasele din corpul principal. Tot in aceasta vara, am amenajat si curtea, am facut alei pavate cu dale, spatiu verde, totul arata foarte frumos. In anexa in care mai avem cinci clase am montat lambriuri noi, in aceasta vara. In toate corpurile de cladire clasele au fost pregatite. Mai avem de sters praful si totul e gata", a spus directorul Avram.
Cea mai importanta investitie la Grupul Scolar Insuratei este campusul scolar, care va avea o suprafata de 15.000 de metri patrati. Acest proiect a fost aprobat sa se realizeze aici pentru ca era o lipsa acuta de spatiu. Inainte de acest proiect s-a reabilitat atit cladirea actuala, cit si sala de sport. Proiectul campusului scolar cuprinde: o scoala cu zece clase, ateliere, cantina, camin, garsoniere pentru profesori, sala de sport si utilitati. Totul costa aproximativ sase milioane de lei, iar construirea campusului va dura doi ani. Deocamdata s-a cheltuit un milion de lei pentru proiect, studiu geo-topo, masuratorile cadastrale si trebuie sa se organizeze licitatia pe 25 septembrie. "Noi am cheltuit toti banii pe care i-am avut la dispozitie, pe care am putut sa-i accesam, acum in cont mai avem bani pentru combustibilul necesar timpului rece. Scoala este pregatita pentru noul an, am facut investitii, am pavat aleile, am aranjat curtea, pentru ca in fiecare an scolar vrem sa vedem parintii si elevii fericiti ca s-a mai facut ceva bun in scoala. Asta pe linga reparatiile pe care le necesita clasele, bancile. Sint copii si mai strica. Ei strica noua luni, iar noi reparam in trei luni de vacanta. Este absolut nevoie de aceste investitii, reparatii, pentru ca si cladirea impune respect. Stam bine si din alte puncte de vedere. Avem autorizatie sanitara si in noiembrie o vom reinnoi", a mai spus directorul Grupului Scolar Insuratei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro