Mergi la conţinutul principal

Gropi foarte periculoase care nu se dau “duse” de pe străzile Brăilei

• o astfel de denivelare există de mult timp pe strada Ştefan cel Mare, aproape de Calea Galaţi, iar o alta se află la intersecţia străzilor Sulina şi Bolintineanu • în ciuda reclamaţiilor făcute de cetăţeni, autorităţile nu se grăbesc să ia măsuri, nici măcar atunci când deja s-au produs accidente grave

 

Primim în ultima perioadă tot mai multe semnale la redacţie, de la brăilenii nemulţumiţi de starea unor străzi din oraş. Florin P. ne-a sunat, de exemplu, pentru a ne semnala prezenţa de foarte mult timp a unei gropi uriaşe în carosabil, pe strada Ştefan cel Mare, aproape de intersecţia cu Calea Galaţi. Că sesizarea se confirmă ne-am convins la faţa locului, unde am constatat că denivelarea a fost cauzată de lipsa pietrei cubice. Problema este că groapa este ocolită chiar şi pe contrasens de unii şoferi, cu riscurile aferente. Aşa a procedat, în prezenţa noastră, şi un şofer băcăuan, surprins în ultimul moment de obstacolul nedorit. El a virat brusc pe sensul opus, având şi viteză. Noroc că nu s-a tamponat cu nimeni...

Un alt caz, semnalat de noi încă de  anul trecut, se referă la groapa din trotuarul de la intersecţia străzilor Sulina şi Bolintineanu, în care un cetăţean s-a  răsturnat cu bicicleta, în fapt de seară. Acesta a ajuns la spital, accidentat grav, cazul fiind făcut public de cotidianul nostru la vremea respectivă..
Iar cum un necaz nu vine niciodată singur, în intersecţia menţionată o ditamai placa din beton de la un cămin de vane este strâmbă şi cu mult deasupra cotei carosabilului, fiind oricând posibil un accident. 

Din păcate, existenţa acestor gropi periculoase nu pare să trezească interesul autorităţilor locale, în ciuda reclamaţiilor făcute de cetăţeni şi în ciuda riscului crescut de accidente. În fapt, nici după ce se produc efectiv accidente grave, cum este cel al biciclistului care s-a răsturnat în groapa din intersecţia Sulina/Bolintineanu, nu se iau măsuri, dovadă că groapa în cauză este şi acum prezentă “la datorie”, în aşteptarea unor alte potenţiale victime.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro