Mergi la conţinutul principal

Groapa fără ţel de pe strada Transilvaniei

O imensă groapă ce ar fi trebuit să fie fundaţie pentru un bloc de locuinţe zace de ani de zile pe Str. Transilvaniei, neasigurată şi neîmprejmuită, fiind un adevărat pericol pentru copiii care se joacă nesupravegheaţi pe malurile ei. De asemenea, acolo se aruncă şi tot felul de deşeuri, spre nemulţumirea locatarilor blocurilor învecinate, sătui să suporte mizeria de lângă ferestrele lor. "Sunt deja 7 ani de când proprietarul acestui teren nu ia nicio măsură pentru ca în groapa respectivă să nu se mai arunce gunoaie. Până la urmă, cât o să mai stăm cu craterul acesta lângă blocurile noastre? Chiar trebuie să se întâmple vreo nenorocire ca să ia cineva atitudine?", se întreabă, într-o sesizare adresată redacţiei, o locatară a blocului-turn din zonă.
După cum ne-au informat reprezentanţii Primăriei Brăila, terenul respectiv, cu groapa aferentă, aparţine firmei "Doraly Mall" Constanţa, care a intenţionat să ridice acolo un bloc de locuinţe. "Au avut o autorizaţie de construire a unui bloc, însă au renunţat la această intenţie. De curând, am avut o discuţie cu un reprezentant al firmei respective şi i-am pus în vedere să facă ceva cu acea groapă, să nu o mai lase în starea actuală. Dacă pe parcursul lunii aprilie nu se va depune un certificat de urbanism din care să reiasă ce intenţie are firma Doraly cu acel teren, vom emite o somaţie scrisă", ne-a declarat Ion Marian, arhitectul şef al municipiului Brăila.
Pe de altă parte, viceprimarul Alexandru Dănăilă ne-a informat că acea groapă există încă din 2008 şi că, pe parcursul anului 2014, proprietarul respectivului teren a fost sancţionat de două ori, pentru că nu a îngrădit groapa şi nu a igienizat-o. "Din câte îmi amintesc, sancţiunile au fost de câte 1.000 lei. Deoarece situaţia nu s-a schimbat, urmează să emitem o somaţie către proprietar, iar dacă tot nu se va conforma îl vom sancţiona din nou. Sincer, aş prefera ca, în loc să plătească amenzi, să facă acea împrejmuire a terenului sau să înceapă să construiască ceva acolo", ne-a declarat viceprimarul Dănăilă.
Reprezentantul firmei "Doraly Mall", Luminiţa Ciupitu, spune că există o procedură începută pentru împrejmuirea gropii de pe Str. Transilvaniei. "Avem această procedură în curs de derulare. Urmează ca pe terenul respectiv să se ridice o construcţie, dar deocamdată, până când nu există un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construire, nu vă pot spune cu exactitate despre ce este vorba", a declarat Luminiţa Ciupitu.
Reamintim că tot firma "Doraly Mall" a demolat recent o parte dintr-un imobil situat pe bulevardul Cuza, lângă "Winmarkt-Dunărea", în vederea ridicării unui spaţiu comercial. Deocamdată, însă, nu poate fi demolat şi restul imobilului, pentru că nu există un aviz din partea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Brăila. Reprezentantul "Doraly Mall" susţine că restul de clădire care încă se mai află în picioare este de fapt o ruină aflată într-un stadiu atât de avansat de degradare încât nu se mai poate investi în reabilitarea sa. "Acea clădire nu mai poate fi renovată, de aceea sperăm să obţinem cât mai repede autorizaţie de desfiinţare, ca să putem elibera terenul. Noua construcţie ridicată acolo va respecta arhitectura zonei", dă asigurări Luminiţa Ciupitu, în calitate de reprezentant al "Doraly Mall" Constanţa.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro