Mergi la conţinutul principal

Gripa menține starea de alertă! Se mențin și restricțiile din spitale

* valul mare de infectări cu infecții acute ale căilor respiratorii, pneumonii și gripă menține starea de alertă epidemiologică la nivel național * însă nici la nivel local, lucrurile nu stau mai bine, în ultima săptămână, județul Brăila raportând cel mai mare număr de îmbolnăviri cu gripă de la începutul anului * în consecință, restricțiile în spitale se mențin, programul de vizită al aparținătorilor fiind redus drastic

 

 

 

 

În contextul creșterii numărului de infecții respiratorii și a cazurilor de gripă confirmate clinic, România rămâne în starea de alertă epidemiologică, pentru a șasea săptămână consecutiv. Asta înseamnă că se mențin restricțiile din spitale pentru vizitarea pacienților, la fel cum se întâmplă și la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila, unde programul de vizită a fost limitat la o singură oră pe zi, în intervalul 16.00-17.00.

În ultima săptămână, județul Brăila a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri cu gripă din această lună, în perioada 09-16 ianuarie fiind înregistrate 18 cazuri, dintre care 9 spitalizate. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, este vorba despre pacienți din grupele de vârstă 5-14 ani, 15-49 de ani, 50-64 de ani și peste 65 de ani. Și în ceea ce privește situația virozelor și a pneumoniilor, incidența este una ridicată la Brăila, fiind înregistrate, într-o singură săptămână 559 de cazuri, respectiv 416 de infecții acute ale căilor respiratorii(IARCS) și 143 de pneumonii. Conform DSP Brăila, cea mai mare adresabilitate a fost în rândul copiilor însă au fost afectate absolut toate grupele de vârstă. Din păcate, medicii brăileni s-au confruntat, din nou, cu cazuri mai deosebite de IACRS și pneumonii care au impus spitalizarea, în total fiind vorba de 53 de pacienți internați.

Menționăm că în săptămâna precedentă, respectiv în intervalul 02-08 ianuarie a.c. , județul Brăila a raportat trei cazuri de gripă clinică, 352 de cazuri de IACRS și 79 de pneumonii, dintre care 57 de pacienți au fost internați.

Vineri, 20 ianuarie, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că săptămâna următoare se va stabili dacă vineri a fost sau nu vârful acestui val de gripă, având în vedere că în ultima săptămână s-au înregistrat aproximativ 140.000 de IACRS, cu aproape 40% mai multe cazuri față de săptămâna anterioară. Conform INSP, la nivel național, cazurile de gripă au crescut de la 4.629 la aproximativ 5.100, iar cele mai multe au fost înregistrate în București, Timiș și Iași. Din păcate, în acest sezon, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 27, printre cei care și-au pierdut viața aflându-se și pacienți cu Flurona, dar și cu triplă infecție.

 

Exportul de antibiotice și antitermice pentru copii, suspendat

Ministerul Sănătății (MS) a suspendat, în sfârșit, exportul de antibiotice și antitermice pentru copii, ca urmare a penuriei de medicamente de strictă necesitate, din farmacii și spitale. În acest sens, oficialii din MS au anunțat că au suspendat exportul de antibiotice și antitermice pentru copii, pe o perioadă de trei luni, la scurt timp după ce Comisia Europeană a dat un răspuns favorabil din partea Comisiei Europene.

 


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro