Mergi la conţinutul principal

Grigore Potec vrea sa desfiinteze liniile de tramvai

Un oras fara tramvaie, fara huruitul produs de acestea si fara vibratiile aferente, care afecteaza, in unele zone ale orasului, casele oamenilor. Asta propune consilierul PLD Grigore Potec, care este de parere ca pentru populatia municipiului este arhisuficient transportul cu autobuzele si microbuzele. Potec a venit cu aceasta idee in plenul Consiliului Local municipal, in contextul in care se discuta despre un proiect de modernizare a Caii Dorobantilor, care include atit reabilitarea soselei propriu-zise, cit si a liniilor de tramvai. Consilierul s-a aratat nemultumit ca proiectul prezentat consilierilor spre aprobare nu a cuprins mai multe variante si a fost de parere ca daca s-ar renunta la modernizarea liniilor de tramvai, ba chiar acestea s-ar scoate de tot, cheltuiala ar fi mult mai mica, proiectul ar avea sanse mai mari de a obtine finantarea, iar circulatia in zona s-ar fluidiza substantial. De aici, pina la propunerea de a scoate toate liniile de tramvai din intreg orasul, a mai fost doar un pas: "O circulatie fara tramvaie ar fi mult mai eficienta, mult mai ecologica, s-ar beneficia de o fluenta a autovehiculelor pe Calea Dorobantilor. Nu stiu de ce nu s-au luat si alte posibilitati de lucru, in calcul. Parerea mea este ca modernizarea bulevardului si renuntarea la linia de tramvai este mult mai viabila. In studiul de fezabilitate prezentat nu ni s-au dat alternative. Nu stiu de ce ar mai fi nevoie de linie de tramvai in oras. Au disparut cele doua combinate de la Chiscani si nu-si mai justifica existenta aceste tramvaie. De ce sa nu studiem si posibilitatea de a desfiinta liniile de tramvai pe Calea Dorobantilor si pe bulevardul Independentei? Ele si asa nu-si mai au rostul economic, circula cu 3-4 calatori. Mi se pare normal sa desfiintam tramvaiele, care si asa fac galagie pe strada si mai mult blocheaza circulatia. Investitia in modernizarea Caii Dorobantilor este foarte mare si s-ar putea reduce substantial, daca scoatem tramvaiele"
Primarul Constantin Cibu a opinat ca este o solutie extrema renuntarea totala la tramvaie in oras si a explicat ca, eventual, s-ar putea renunta la traseul Lacu-Sarat - combinat. El a mai precizat ca, dupa modernizarea Caii Dorobantilor, tramvaiele vor circula pe linii moderne, ingropate in pamint, care nu vor face atit de mult zgomot: "Liniile sint moderne, silentioase, cu cauciuc, adica daca facem o investitie, facem o treaba buna. Tramvaiele astea nu merg numai pe Dorobanti, ajung pina in Brailita, nu mi se pare normal sa cereti sa scoatem complet tramvaiele din oras! Ele sint un mijloc de transport ecologic, nu produc noxe si acum, pe baza acestui proiect, intentionam sa cumparam tramvaie moderne"
Consilierul PRM Gheorghe Bucur a declarat, la rindul sau, ca propunerea lui Potec i se pare exagerata, in contextul in care acest mijloc de transport este folosit de o multime de lume: "Tramvaiele preiau o multime de populatie, sint zone acoperite doar de acest mijloc de transport. Eu ma asteptam de la domnul Potec sa vina cu o propunere o alta strada paralela cu Dorobanti, care sa fie folosita pentru a usura circulatia pe aceasta din urma".
Si consilierul PRM Adrian Traian este de parere ca transportul electric este util in oras: "In ultima vreme, in tarile civilizate se pune accent pe transportul de acest tip, mai ales in vederea reducerii poluarii. Acelasi lucru trebuie sa se intimple si in Braila, tinind cont de faptul ca in acest domeniu avem o experienta de peste 100 de ani. Scoaterea tramvaielor de pe Dorobanti mi se pare de neacceptat si pentru faptul ca oricum se intentioneaza achizitionarea unor mijloace de transport silentioase si atunci, vor disparea si vibratiile care, intr-adevar, exista la momentul de fata. Dar ca sa renuntam la tramvaie mi se pare o grava eroare. Din contra, eu cred ca ar trebui sa ne gindim la o extindere a acestui tip de transport".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu