Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Greva a 40.000 de mineri, in sudul Poloniei

Aproximativ 40.000 de mineri din Silezia Superioara, regiune situata in sudul Poloniei, si-au intrerupt activitatea timp de doua ore, luni dimineata, pentru a solicita Guvernului prime pentru profitul realizat de minele la care sint angajati, au anuntat sindicatele, citate de AFP.
Greva s-a desfasurat in intervalul orar 06.00-08.00 (07.00-09.00 ora Romaniei). Minerii revendica de mai multe saptamini plata unor prime in valoare de 180 de milioane de zloti (45,9 milioane de euro) pentru profitul realizat de intreprinderile la care sint angajati in anul 2005, in timp ce Guvernul este dispus sa le plateasca doar 100 de milioane de zloti (25,5 milioane de euro).
Industria miniera din Polonia apartine in intregime sectorului public.
Ultima runda de negocieri, desfasurata luni, intre sindicate si Guvern, s-a soldat cu un esec, iar minerii au amenintat ca isi vor exprima nemultumirea in cadrul unei manifestatii organizate la Varsovia, la 14 iunie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii