Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grenada gasita in Parcul Monument

O grenada la mai putin de 20 de metri de o statie de carburanti. Asta a gasit, marti seara, un brailean care se plimba prin parcul Monument. Barbatul venise pe inserat in parc, in cautare de roscove, pentru hrana caprelor sale, cind, tot cautind prin iarba, a nimerit cu mina grenada. El s-a speriat, a lasat obiectul incet la pamint si s-a grabit sa iasa in strada, pentru a cauta ajutor. Barbatul a gasit un echipaj al Politiei rutiere, care patrula in zona, si a anuntat imediat ce descoperise. Politistii au crezut initial ca acesta este pus pe glume, dar dupa ce s-au dus la fata locului si au vazut si ei grenada, si-au dat seama ca lucrurile sint serioase, mai ales ca la mai putin de 20 de metri de locul respectiv se afla o statie de carburanti. "Adunind roscove pentru capre, am vazut la radacina copacului o grenada. Si primul lucru pe care l-am facut a fost sa anunt Politia, respectiv un echipaj de circulatie, care era in sosea, in Buzaului", ne-a declarat Cornel Balan, cel care a descoperit grenada.
Imediat, au fost alertati politistii si jandarmii, care au venit si au inconjurat zona, blocind accesul trecatorilor, pentru a preveni o nenorocire. "In urma apelului dat de Inspectoratul de Urgenta, ne-am deplasat in parcul Monument, unde am fost sesizati ca exista o grenada. Dat fiind pericolul potential pe care il reprezenta grenada, in apropiere de benzinaria Petrom, am izolat zona si am asteptat reprezentantii protectiei civile, pentru a ridica obiectul", a declarat sergent George Daniel Rusu, din cadrul Jandarmeriei Braila. Cei citiva trecatori care se aflau in zona s-au grabit sa se indeparteze, cind au aflat de ce erau atitea forte de ordine acolo. "Mi se pare ca e periculos, o grenada in parc. Nu mai spun ca este foarte aproape si o statie de carburant. Este ciudat faptul ca a fost gasita aici o grenada. Doamne fereste, asta poate sa explodeze", ne-a declarat o trecatoare.
Cind au ajuns la fata locului, reprezentantii protectiei civile si-au dat seama ca grenada era una defensiva. Cel care a insotit echipa de specialisti a fost colonelul Ion Tirlea: "Am fost informati si alertati de Sistemul Integrat de Instiintare si Alarmare 112 ca in zona Parcului Monument se gaseste o grenada, am venit la fata locului si am ridicat grenada pentru a o transporta la locul de depozitare si distrugere ulterioara. Este vorba despre o grenada defensiva".
Autoritatile incearca acum sa afle cine a lasat grenada acolo si de unde o avea.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii