Mergi la conţinutul principal

Grefierii brăileni au protestat

vineri, în jur de 30 de grefieri din cadrul Judecătoriei şi Tribunalului Brăila s-au postat pe scările Palatului de Justiţie pentru a-şi arăta nemulţumirile • prin mesajele scrise pe pancarte, grefierii brăileni au tras un semnal de alarmă • la nivel naţional, circa 1.300 de persoane şi-au anunţat prezenţa la miting

 

Grefierii brăileni şi-au exprimat nemulţumirile în stradă. Vineri, în jur de 30 de grefieri din cadrul Judecătoriei, Tribunalului Brăila şi Parchet, s-au adunat pe scările Palatului de Justiţie. Mesajele au fost scrise pe pancarte, iar grefierii brăileni au ţinut să tragă un semnal de alarmă, alături de colegii din întreaga ţară. “Vrem drepturi salariale conform legilor în vigoare! Vrem plata orelor suplimentare! Vrem pensii de serviciu!”, au fost mesajele transmise de grefierii brăileni. Grefierii care au protestat la nivel local nu s-au putut deplasa la protestul din Bucureşti, întrucât aveau de desfăşurat anumite activităţi şi nu puteau lipsi de la instanţă.

La nivel naţional, circa 1.300 de persoane şi-au anunţat prezenţa la mitingul din Piaţa Victoriei, invocând o listă cu 12 puncte de revendicări. După cum v-am informat, printre revendicări se numără adoptarea unui nou statut al profesiei care să corespundă realităţilor din instanţe şi parchete din punctul de vedere al atribuţiilor şi sarcinilor de serviciu suplimentare, reanalizarea schemelor de personal din instanţele judecătoreşti şi Parchete, precum şi suplimentarea acestora cu 1.000 de posturi la nivel naţional, dotarea corespunzătoare a instanţelor şi Parchetelor din punct de vedere al siguranţei şi sănătăţii în muncă, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de muncă, eliminarea inechităţilor salariale, dar şi exceptarea cuantumului indemnizaţiei de hrană, a voucherelor de vacanţă, a sporului pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare şi periculoase, conform Legii 153/2017.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro