Mergi la conţinutul principal

Grecii au ocupat iar străzile

Aproape 15.000 de oameni au ieşit în stradă la Atena şi Salonic, în urma apelului unor organizaţii de stânga, pentru a protesta împotriva reformei pensiilor, ce urmează să fie votată de Parlament. Proiectul de lege prevede o creştere a cotizaţiilor şi impozitelor plătite de pensionari, în acord cu măsurile cerute de creditorii internaţionali - Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Manifestaţiile au început ieri dimineaţă, cu Frontul de luptă al muncitorilor (Pame), considerat apropiat de Partidul Comunist KKE. 7.000 de simpatizanţi au ieşit în stradă la Atena şi 6.000 la Salonic, al doilea oraş ca mărime al Greciei, situat în nordul ţării. „Protecţie socială, publică şi obligatorie pentru toţi. Plutocraţia trebuie să plătească", au cerut manifestanţii.
Vineri şi sâmbătă, mii de simpatizanţi ai Pame au manifestat la Atena, în timpul grevei de 48 de ore din sectorul public şi cel privat, care a paralizat transportul în comun. Protestele au avut loc cu o zi înainte ca miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro să se întâlnească (azi) la Bruxelles pentru a evalua reformele la care Grecia s-a angajat în schimbul unui împrumut internaţional acordat ţării anul trecut.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro