Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gravida din puscarie, pe punctul de a fi eliberata

Gicuta Coman, 29 de ani, originara din Viziru, gravida in sase luni, incarcerata la 29 iunie, pentru neplata pensiei alimentare, ar putea fi eliberata, dupa ce cotidianul nostru a mediatizat cazul sau. Reporterii nostri s-au deplasat, tot ieri, si in comuna Viziru, unde au discutat cu sotul femeii, cu fostul sot, dar si cu autoritatile. Practic, politistii sustin ca, desi au constatat ca este insarcinata, ei nu au facut decit sa puna in aplicare un mandat de executare. Actualul sau sot ne-a marturisit chiar ca era dispus, la un moment dat, sa vinda si singura vaca din batatura pentru a o salva pe Gicuta de la incarcerare. Ieri, deputatul independent de Tulcea Nati Meir a descins la Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Braila, impreuna cu avocatii sai. Acesta a reusit sa convinga Judecatoria Braila sa judece la urgenta, astazi, la ora 12.00, cererea gravidei de a intrerupe executarea pedepsei.

"Vom cere revizuirea dosarului si incredintarea copilului din prima casnicie"

Reporterii nostri au intrat, ieri, din nou in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Braila, unde au vorbit cu Gicuta Coman, femeia gravida in sase luni, incarcerata definitiv si irevocabil pentru neplata pensiei de intretinere a copilului pe care-l are cu fostul sot. Gicuta le-a marturisit reporterilor nostri ca ii este din ce in ce mai greu sa suporte detentia. Acest aspect ne-a fost confirmat si de catre medicul inchisorii, Eugen Baboi: "Aici, noi nu avem conditii si daca intra in sapte luni trebuie s-o trimitem la Jilava. Speram ca instanta sa manifeste intelegere, noi am trimis un raport medical in acest sens". La fel ne-a spus si Simona Cioara, purtatorul de cuvint al inchisorii: "Gravida se misca din ce in ce mai greu printre paturi. Noi ii asiguram un regim alimentar special, insa, in mod cert, in penitenciar, nu sint conditii pentru custodierea unei femei insarcinate".
Jurnalistii nostri s-au deplasat si in comuna in care locuieste familia Gicutei Coman: Viziru. Aici, i-am gasit pe Ionel si Giana Costache, bunicii care au crescut-o: "Nici noi n-am avut posibilitatea sa o ajutam sa-si plateasca pensia alimentara. Din cite stim, ea a mai ajutat copilul, acum in virsta de 10 ani". Potrivit relatarilor Gicutei, copilul, care are si un handicap, a primit pensia alimentara timp de patru ani, insa de doi ani, de cind Gicuta mai are un copil cu actualul sot, ea n-a mai putut sa-i dea cite 500.000 lei pe luna. Marian Coman, actualul sot al femeii, ne-a povestit: "Eu am vrut, chiar, sa vind vaca din batatura ca sa-i platesc restanta, vreo 12.000.000 lei, insa a fost prea tirziu. Am cautat-o si o caut la puscarie, fiindca este o mama buna pentru copilul meu". Nu de aceeasi parere a fost Valentin Valeanu, fostul sot al Gicutei: "Eu n-am zis sa fie bagata la puscarie, procurorul a cerut, acuzarea. Eu am vrut ca legea sa faca dreptate si consider ca legea a facut". Ca Gicuta Coman era o femeie de treaba, o mama buna, ne-a confirmat si una dintre vecinele familiei Coman, Vica Rotaru. Potrivit Mariei Lipan, asistentul social al comunei Viziru, Gicuta Coman nu a fost decazuta din drepturile parintesti, dar nici nu si-a manifestat intentia sa tina si copilul din prima casnicie. Nitu Paraschiv, seful Postului de Politie din Viziru, ne-a spus ca, pe 29 iunie, n-a facut decit sa puna in aplicare un mandat de executare a sase luni de inchisoare: "Am dus-o atunci la medic si s-a zis ca-i gravida, dar numai instanta hotaraste".
Ieri, dupa amiaza, la Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Braila a descins, impreuna cu doi avocati, Nati Meir, deputat independent de Tulcea. Acesta le-a spus jurnalistilor ca a discutat situatia femeii, ca i-a platit cele 12.000.000 lei - restanta la plata pensiei alimentare, si ca intentioneaza sa o apere in continuare pe aceasta prin avocatii sai: "Am fost la Judecatoria Braila si am obtinut ca miine (azi -n. r.) sa se judece, la urgenta, cererea femeii de intrerupere a executarii pedepsei", a declarat Meir.
"Vom cere revizuirea dosarului si incredintarea copilului din prima casatorie. Vom incerca sa o ajutam, sa o angajam si sa-i asiguram cite un milion de lei pe luna", a mai spus Meir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii