Mergi la conţinutul principal

Granturi pentru asistenta acordata IMM-urilor la achizitia de servicii de consultanta in afaceri

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei lanseaza licitatie deschisa pentru "Asistenta intreprinderilor mici si mijlocii
in scopul achizitionarii de servicii de consultanta in afaceri, ce urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala.
Schema respectiva va oferi sprijin financiar nerambursabil solicitantilor IMM care actioneaza individual sau ONG-urilor care au membrii IMM. Obiectivul principal al schemei de finantare este imbunatatirea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la servicii de dezvoltare a afacerilor, oferite de catre prestatorii de servicii de consultanta. Obiectivul va fi urmarit prin reducerea costurilor suportate de catre IMM-uri pentru achizitionarea serviciilor corespunzatoare de consultanta care se incadreaza in cel putin una dintre prioritatile definite in Carta Europeana a intreprinderilor mici.
Este vorba despre crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru dezvoltarea si cresterea IMM, imbunatatirea accesului acestora la finantare, imbunatatirea performantelor la export, precum si promovarea culturii antreprenoriale si imbunatatirea abilitatilor de management.
Bugetul disponibil al schemei este de 7,2 milioane de euro, din care 5,4 milioane de euro din fonduri Phare si 1,8 milioane de euro cofinantare nationala de la bugetul de stat.
Din bugetul total, regiunii de dezvoltare Sud-Est (din care fac parte judetele Braila, Galati, Constanta, Vrancea, Buzau si Tulcea) i se va aloca un milion de euro, din care 752.000 de euro reprezinta fonduri Phare, iar 251.000 de euro cofinantare nationala.

Doua tipuri de solicitanti

Schema de finantare prevede doua tipuri de solicitanti. Astfel, in cazul in care solicitantul este o intreprindere mica sau mijlocie, suma ce poate fi obtinuta se situeaza intre 8.000 si 20.000 de euro. Daca solicitantul este o organizatie neguvernamentala cu membrii IMM, suma ce poate fi obtinuta se situeaza intre 20.000 si 160.000 de euro. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 50%, in numerar, din bugetul proiectului.
Ghidul Solicitantului este disponibil pentru consultare pe pagina de internet a ministerului, www.mdlpl.ro, precum si la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est din Piata Independentei nr.1.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu