Mergi la conţinutul principal

Granturi de peste 44 milioane RON pentru IMM-uri

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie va sustine IMM-urile cu 44,525 milioane de RON pentru investitii, modernizare/retehnologizare. Este vorba despre Programul national multianual pe perioada 2002 - 2006 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.
Programul are alocat pentru anul 2006 un buget de 44,525 RON, va fi administrat de ANIMMC si va fi derulat prin intermediul unei banci comerciale ce urmeaza a fi selectata prin licitatie publica deschisa.
Sprijinul financiar nerambursabil alocat unei intreprinderi nou-infiintate sau microintreprindere nu poate depasi echivalentul in RON a 10.000 de euro, exclusiv TVA si in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii. In cazul intreprinderilor mici si mijlocii, grantul nu poate depasi echivalentul in RON a 50.000 de euro.
Banca va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, pe termen mediu sau lung, care va acoperi minim 25% din valoarea proiectului de investitii. Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuia sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii, in natura sau numerar.
Banii pot fi utilizati pentru achizitionarea de active corporale si necorporale de tipul terenuri, constructii, masini, utilaje si echipamente, mijloace de transport de marfuri, brevete de inventie, licente, dar si pentru constructia, reconstructia, extinderea sau modernizarea de active corporale direct legate de realizarea proiectului de investitii. Se pot finanta numai achizitii de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sint noi (nu second-hand).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu