Mergi la conţinutul principal

Grătare, manele şi gunoi pe malul drept al Dunării

• de 1 mai, pe plaja de vizavi a fost o degringoladă totală, cu grătare aprinse într-un loc unde nu e voie să se facă focul, cu manele urlătoare şi grămezi de gunoaie rămase în urma petrecăreţilor

 

Cine a ieşit la plimbare pe faleză în perioada minivacanţei de 1 Mai a putut vedea norii de fum care se ridicau de pe malul opus al Dunării, acolo unde s-au încins grătare fără nicio jenă, deşi nu e loc amenajat pentru picnic, iar cei care au aprins focul printre copaci ar fi trebuit să fie amendaţi cu mii de lei, conform legislaţiei de mediu. Unde apa s-a retras puţin, au început să acosteze şalupe şi bărci, cei debarcaţi inclusiv de o firmă ce face cărăuşie pe Dunăre trecând serios la distracţie. Cu grătare, borş de peşte, manele şi lăsând în urmă grămezi uriaşe de gunoi şi mizerie. Au venit petrecăreţii şi cu scaune, corturi, iar mesele şi chiolhanurile încinse nu aveau debuşeu final decât în pădure, aici nefiind... toalete ecologice.

Cu gândul la vremurile de odinioară, când cei care voiau o bere rece şi o mâncare bună treceau Dunărea la Corotişca, iar plaja Perla era bine amenajată şi întreţinută, brăilenii mai în vârstă care asistau la degringolada de pe celălalt mal se întrebau de ce nu ia nimeni nicio măsură. „Cei care se  foiesc pe Dunăre cu tot felul de controale şi inspecţii se fac că nu văd tot ce se întâmplă. Unde sunt Garda de Mediu, Jandarmeria sau Poliţia de Frontieră?”, se întreba un cetăţean.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro