Mergi la conţinutul principal

Grămezi de mizerie răzuită de lângă bordură, “uitate” în drum pe Şos. Râmnicu Sărat

• operatorul de salubritate RER a lăsat grămezile pe marginea carosabilului, în loc să le ridice imediat, aşa cum este obligat să procedeze prin contractul semnat cu Primăria • SUPAGL a mustrat firma în cauză cu un avertisment

 

În cadrul curăţeniei de primăvară, Primăria a solicitat operatorilor de salubritate să răzuie pământul adunat de-a lungul bordurilor, pe străzile mai intens circulate. Iniţiativa este lăudabilă, pentru că pe multe artere rutiere, atât din zona centrală cât şi de la periferia oraşului, murdăria adunată pe marginea carosabilului constituie una dintre principalele surse de praf, când este răscolită de vânt sau de roţile maşinilor. Felul cum înţeleg unele firme de salubritate să facă această operaţiune mai mult încurcă decât ajută! Pe Şos. Râmnicu Sărat, de exemplu, a început răzuirea la bordură de câteva zile, iar angajaţii firmei RER, cea care are sectorul de activitate în zonă, au făcut, din loc în loc, mai multe grămezi de pământ, adunat de pe asfalt. Grămezile au dimensiuni generoase, semn că operaţiunea se face suficient de rar încât e timp suficient să se adune un strat consistent de praf pe marginea străzii. Problema este că, după ce au răzuit murdăria, cei de la RER nu au ridicat grămezile, lăsându-le să zacă în drum, până la o dată ulterioară.

După ploaia de ieri, prezenţa acelor maldăre de deşeuri pe marginea străzii a făcut ca apa pluvială să nu se poată scurge spre gurile de canalizare, fapt ce a dus la formarea a ditamai bălţilor pe carosabil. Iar acesta este doar unul dintre impedimentele provocate de acele grămezi de pământ neridicate la timp, pentru că, dacă nu ar fi plouat, ar fi fost surse permanente de praf, ca să nu mai spunem că i-ar fi încurcat pe cei care circulă pe prima bandă a străzii.

Conducerea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila ne-a declarat că, în mod normal, murdăria rezultată în urma răzurii asfaltului trebuie ridicată imediat. “Cei de la RER motivează că li s-a defactat un utilaj şi de aceea nu au luat acele grămezi de pământ din drum. Au fost somaţi să degajeze imediat zona, iar pentru situaţia pe care au provocat-o vor primi un avertisment”, ne-a declarat, ieri după-amiază, Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL.

De altfel, nu doar cei care curăţă mizeria de pe carosabil “uită” să degajeze imediat deşeurile adunate. În ultima vreme, au putut fi văzuţi mai mulţi saci de culoare verde, încărcaţi cu deşeurile rezultate în urma operaţiunilor de desfundare a gurilor de canalizare, şi lăsaţi pe poziţie zile în şir până când au ridicaţi şi duşi la groapa de gunoi. Canalizările sunt în “ograda” Companiei de Utilităţi “Dunărea” Brăila, iar sacii de culoare verde şi-au făcut veacul pe trotuar inclusiv pe Calea Călăraşilor, în dreptul Palatului Administrativ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro