Grădina Zoologică atrage vizitatori şi în mijlocul iernii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Grădina Zoologică atrage vizitatori şi în mijlocul iernii

Grădina zoologică brăileană nu duce lipsă de vizitatori, în special sâmbăta şi duminica, în ciuda vremii reci şi umede înregistrate în ultimele week-end-uri. "S-au încasat chiar şi două sute de lei (două milioane de lei vechi n.n.) pe zi, ceea ce nu este rău deloc, pe condiţii de ploaie, în contextul în care biletele costă 1,5 lei pentru adulţi şi 0,5 lei pentru copii", ne-a informat Simona Drăghincescu, directorul Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor Brăila, instituţia care administrează parcul zoo brăilean. Aceasta ne-a mai spus că nu s-a înregistrat nicio pierdere în rândul animalelor, în timpul ninsorilor abundente din luna decembrie. "Toate exemplarele au trecut cu bine prin acea perioadă. Cele specifice zonelor calde, cum ar fi leii, n-au ieşit din adăposturi până nu s-a topit zăpada. Animalele adaptate climatului din zona noastră n-au avut nicio problemă cu frigul. Urşii şi lupii s-au bucurat de zăpadă, la fel ca şi Alf, tigrul siberian, care s-a simţit în elementul lui când a început să ningă", ne-a mai spus Drăghincescu. Pentru ca disconfortul patrupedelor să fie minim, erbivorelor li s-au construit adăposturi din lemn. Asta în timp ce cei şase lei, tigroaica asiatică, maimuţica, cangurul pitic şi cei doi pelicani au stat la căldură, lângă sobele de teracotă ale adăposturilor lor din cărămidă.

Graţie fondurilor primite de la DAPT, Grădina Zoologică Brăila nu duce lipsă de hrană pentru animale. Stocurile de furaje pentru erbivore sunt suficiente, iar carnivorele sunt hrănite cu carne de cal, achiziţionată în carcasă de la o firmă din Ploieşti. Carnea de cal a devenit principala sursă de hrană pentru lei şi tigri, după ce hipermarket-urile brăilene au fost somate de Direcţia Sanitar Veterinară să nu mai livreze către Zoo preparatele din carne aflate pe punctul de a expira. "Ni se dădeau acele preparate care expirau în ziua respectivă. Animalele le puteau consuma fără probleme, însă cei de la DSV au dispus ca aceste produse să fie distruse prin incinerare de către «Protan». Este o măsură care ne afectează destul de mult, din punct de vedere financiar", ne-a mai spus directorul Drăghincescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro