Pasiunea medicului veterinar Victor Popescu pentru roşiile crescute în curte devine tot mai puternică, an după an. Totul a pornit în 2010 când, sătul de legumele pline de chimicale vândute în supermarketuri şi pe tarabele pieţelor, veterinarul a conştientizat că, pentru a fi sigur pe ce mănâncă, trebuie să se apuce de grădinărit. Deoarece curtea sa cuprinde un petec de pământ şi restul beton, problema spaţiului era cât se poate de reală, însă soluţia a venit sub forma unor ghivece de plastic, de mari dimensiuni, în care au fost plantate răsadurile. După cum v-am mai informat, în ultimele două veri doctorul Popescu a reuşit să obţină în ghivecele sale producţii record. Secretul a stat în îngrăşământul folosit.
"Am folosit doar îngrăşământ natural, din dejecţii de pasăre. Reţeta este următoarea: un kilogram de găinaţ se pune la macerat în 9 litri de apă. Se lasă să fermenteze şapte zile apoi, din compostul rezultat, se amestecă un litru cu 9 litri de apă curată. Se obţin astfel 10 litri de îngrăşământ cu care se udă plantele la rădăcină, odată pe săptămână. În felul acesta plantele cresc viguros, iar roşiile sunt sănătoase şi naturale, fără niciun pic de chimicale", ne explica, în vara anului trecut, veterinarul Victor Popescu. Şi pentru că un succes, odată obţinut, nu trebuie lăsat să se irosească, vara aceasta grădina pe suport de beton şi plastic s-a extins. De la 40, câte au fost anul trecut, numărul ghivecelor a crescut la 60. Legumicultorul amator a plantat, pe lângă roşiile tradiţionale româneşti, şi roşii Cherry, iar rezultatul se prefigurează a fi unul de excepţie. Este a treia vară când doctorul Popescu are în curte o boltă de toată frumuseţea care nu-i va oferi struguri, cum se întâmplă de obicei, ci roşii la discreţie, multe şi - foarte important -, naturale sută la sută.