Mergi la conţinutul principal

Giratoriul de la intrarea în Staţiunea Lacu Sărat încă nu e gata, dar poate fi folosit pe riscul şoferilor

• conducătorii auto care au întors pe acolo se plâng că, din cauza poziţiei, a slabei semnalizări şi a parapeţilor de pe mijlocul şoselei, rondoul nu este observat la timp de cei care circulă dinspre Slobozia şi care ar trebui să acorde prioritate • “Nu se ştie că giratoriul e funcţional şi se circulă în continuare cu 100 km/h, fiind pericol de accidente grave”, ne-a sesizat o şoferiţă care a trecut, miercuri seara, prin giratoriu, după ce a ieşit din staţiunea Lacu Sărat • proiectul a fost întocmit de CNAIR, iar construcţia este executată de firma Tancrad • lucrarea ar trebui finalizată complet până în jurul datei de 1 noiembrie

 

Sensul giratoriu de la intrarea în Staţiunea Lacu Sărat a prins deja contur, iar şoferii chiar îl pot folosi, pentru a vira la stânga fără a mai fi nevoie să meargă până la următoarea intersecţie, cea de la Trei Movile. Problema este că, în momentul de faţă, giratoriul nu prea este vizibil pentru cei care circulă dinspre Slobozia spre Brăila şi care ar trebui să le acorde prioritate celor intraţi deja în rondou. Situaţia ne-a fost semnalată de o şoferiţă, prin intermediul unei sesizări trimise, miercuri seară, pe adresa redacţiei. “Noul giratoriu este un real pericol, până se va semnaliza mai bine şi va fi mai vizibil. Cei ce vin dinspre Slobozia nu ştiu de el şi nu acordă prioritatate, circulând în continuare cu 100 km/h. Dacă tot s-a făcut acest giratoriu, măcar să fim în siguranţă... Astăzi, de două ori mi s-a întâmplat să nu mi se acorde prioritate. Am fost precaută, dar nici măcar claxonul nu i-a făcut pe cei care veneau dinspre Slobozia să sesizeze că s-a pus giratoriul în funcţiune”, ne-a scris brăileanca Geanina O. în mesajul trimis miercuri seară.

Joi dimineaţă, pe sensul de mers spre Brăila, existau indicatoare care avertizau şoferii că trebuie să încetinească viteza pentru că se apropie de un şantier în lucru, respectiv de un sens giratoriu. Rondoul propriu-zis este, însă, prea puţin vizibil, din cauza separatoarelor de sens, în contextul în care sensul giratoriu nu a fost amenajat chiar pe mijlocul şoselei ci ocupă cele două benzi dinspre staţiune. Problema se va rezolva, probabil, după ce va fi finalizată insula din mijlocul rondoului, când se vor amplasa benzi rezonatoare pe carosabil şi va fi pus în funcţiune iluminatul pe timp de noapte. Iluminatul întârzie deocamdată, deoarece Primăria Chiscani, cea care trebuie să asigure această componentă a proiectului, aşteaptă configuraţia finală a giratoriului, pentru a şti unde trebuie amplasaţi stâlpii.

După cum v-am mai informat, au trecut doi ani de când s-au montat separatoarele de sens care blochează accesul în Staţiunea Lacu Sărat a maşinilor ce circulă pe sensul spre Brăila al DN 21 până când s-a început, în sfârşit, amenajarea unui sens giratoriu menit să rezolve problema. Despre realizarea acestui obiectiv s-a tot discutat în ultimii doi ani, însă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reuşit să dea drumul proiectului abia la începutul lunii septembrie a acestui an. Probabil că ar fi mai durat câteva luni bune, dacă n-ar fi insistat Primăria Chiscani pe marginea subiectului. Cel puţin aşa ne-a declarat recent primarul Costică Cojea, care ne-a povestit că, la începutul lunii august, s-a dus la Ministerul Transporturilor să vadă de ce nu se pun lucrurile în mişcare. Acesta a aflat că erau toate aspectele rezolvate, dar mai era nevoie de autorizaţia de construire. Când a întrebat ce se întâmplă, de ce nu se eliberează şi acest document, primarul a avut surpriza să constate că autorizaţia fusese emisă, dar era pierdută printr-un sertar şi nu se mai interesa nimeni de ea. “Până la urmă s-au pus lucrurile în mişcare şi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, pentru data de 6 septembrie”, ne-a informat primarul Cojea.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa s-a ocupat de licitaţia pentru angajarea unui constructor pentru acest obiectiv. Contractul a fost câştigat de firma “Tancrad” SRL Galaţi, pentru suma de 441.656 lei, fără TVA. Firma gălăţeană lucrează după un proiect întocmit de CNAIR. Ieri, muncitorii care lucrau pe teren ne-au spus că sensul giratoriu ar putea fi gata complet cam în jurul datei de 1 noiembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro