In deschiderea manifestarii, directorul general al scolii-gazda, Antoneta Marghitoiu, dupa urarile de bun venit adresate invitatilor, a facut o scurta descriere a martisoarelor, care ilustreaza universul copilariei. Acestea au fost realizate din boabe de fasole, scoici, margele, demonstrind, odata in plus, inventivitatea micutilor. Lucrarile expuse de copii au fost realizate in cadrul orelor de abilitati practice. "Prin acest proiect, care se va derula pina in 2008, se urmareste cultivarea, la acesti copii, a dorintei de a desfasura activitati de voluntariat, de relationare si de apropiere de persoanele de virsta a III-a. Dorim sa le insuflam micutilor respect si dragoste fata de batrini. Dupa cum spune si proverbul: "Cine nu are batrini, sa-i cumpere"", ne-a declarat directorul Marghitoiu.
"Un trecut, un prezent si un viitor si-au depus flori albe pe fruntile obosite. Trecutul este prezentul amintirilor lor, iar viitorul este un prezent constant. Sa depunem la picioarele lor plecaciunile noastre, sa atingem cu sfintenie miinile lor subtiate de vreme si sa mingiiem cu delicatete venele noduroase ce se zbat intru nemurirea noastra", a prezentat prof. Daniela Vanatoru citeva din gindurile inchinate batrinilor.
Doina Stanculescu, invatatoarea clasei a II-a a Scolii Generale "Aurel Vlaicu", unul dintre partenerii acestui proiect, a laudat gestul acestor copii care se gindesc la batrinele de la Caminul de pensionari "Sf. Ierarh Nicolae". "Desi majoritatea celor aflati la Camin sint uitati chiar de propriile familii, micutii le vor dovedi ca mai exista o raza de soare si pentru ei, acum, in pragul batrinetii", a adaugat aceasta.
Coordonatorul activitatii, invatatoarea Floarea Ulmeanu, a vorbit copiilor despre importanta primei zile de Martie. Potrivit acesteia, in proiectul "Un zimbet pe chipul unui batrin" este vorba, in primul rind, despre omenie, in acest scop fiind propuse mai multe actiuni comunitare. "Una este chiar cea de astazi, prin vinzarea martisoarelor confectionate de copii urmarind sa colectam fonduri, astfel incit, in ziua de 8 martie, sa putem oferi cu adevarat un zimbet pe chipurile brazdate de timp ale doamnelor de la Caminul de batrini "Sf. Ierarh Nicolae", a adaugat Floarea Ulmeanu.
Nu a lipsit nici programul artistic, pus in scena de elevii clasei a IV-a a Scolii Generale "Sandu Aldea", sub coordonarea invatatoarei Viorica Dicu.