Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gimnastii romani nu participa la Cupa Mondiala de la Shanghai

Gimnastii romani nu vor participa Cupa Mondiala de la Shanghai, de la finalul acestei saptamini, din cauza cheltuielilor ridicate, dar si a dificultatilor de acomodare cu fusul orar din China.
Secretarul general al FR Gimnastica, Mircea Apolzan, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca singurul reprezentant al Romaniei la Cupa Mondiala de la Shanghai (14-16 iulie) va fi presedintele FRG, Adrian Stoica (foto). "Dinsul va merge in calitate de presedinte al Comitetului Tehnic masculin al forului international. Sportivii nostri nu vor participa din cauza cheltuielilor mari, dar si a faptului ca acomodarea la fusul orar din China va fi dificila, in conditile in care concursul dureaza doar trei zile", a explicat Apolzan.
Oficialul FRG a mai spus ca cel mai ieftin bilet de avion spre Shanghai este de 1.200 de euro. "Nu se gasesc bilete de avion sub 1.200 de euro, iar daca ne gindim la 4-5 sportivi, plus antrenorii lor, ajungem usor la 10.000 de euro. Avem nevoie de bani in acest an, pentru ca se apropie luna septembrie, cind avem aniversarea a 100 de ani de gimnastica romaneasca", a spus Mircea Apolzan.
Conform estimarilor facute de presedintele FRG, Adrian Stoica, bugetul galei aniversare este de aproximativ 150.000 de euro. Programata in luna septembrie, gala se va desfasura sub patronajul Presedintiei Romaniei, iar printre invitati se vor numara presedintele federatiei internationale de profil, Bruno Grandi, ai celei europene, Dimitris Dimitropoulos, dar si foste glorii, dintre care nu va absenta Nadia Comaneci, asteptata impreuna cu sotul ei, Bart Conner si fiul lor, Paul Dylan.
Secretarul general al FRG, Mircea Apolzan, a mai declarat ca cinci gimnasti romani vor participa la Turneul Afrodita, din Cipru, programat la finalul acestei saptamini. Ei sint Dana Druncea si Steliana Nistor, la feminin, si Bogdan Orzata, Adrian Bucur si Robert Stanescu, la masculin. "Ceilalti sportivi se afla in cantonamente de pregatire, fetele la Deva si baietii la Bucuresti. Luna iulie este saraca in competitii, astfel ca se va lucra mult pe corectarea inexactitatilor din pregatire", a incheiat Mircea Apolzan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii