Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gimnastele romane nu mai sint competitive

Agentia germana Sid a scris ca, dupa plecarea antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang de la conducerea lotului olimpic feminin de gimnastica al Romaniei, in Balcani domneste haosul, gimnastele romane nemaifiind competitive pe plan mondial.
Articolul intitulat "Mai multa libertate, mai putina performanta - Romancele nu mai sint competitive", a aparut la sfirsitul saptaminii trecute in publicatia belgiana Grenz Echo, care citeaza agentia germana Sid.
Sursa citata scrie ca gimnasta Catalina Ponor a impresionat mai mult prin aspectul fizic, decit prin performante la CM de la Melbourne. "Cu un telefon mobil sofisticat, top cu buricul gol si decolteu adinc, Catalina Ponor a fost una dintre gimnastele care au atras atentia la festivitatea de deschidere a CM de la Melbourne. Performantele sportive ale triplei campioane olimpice de la Atena au fost insa mai putin atractive", scrie Grenz Echo.
Publicatia belgiana considera ca plecarea tehnicienilor Belu si Bitang a adus haosul in gimnastica romaneasca. "Fostele gimnaste-robot instruite la Deva dau impresia ca sint mai degraba turiste in Australia, decit sportive de performanta. Dupa ce antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang au parasit lotul, in luna august, in Balcani domneste haosul. Lotul olimpic a fost desfiintat, iar sportivele au fost trimise sa se antreneze la cluburi. Un test efectuat la nivel national a aratat ca, alaturi de Ponor, doar Floarea Leonida poate merge la CM", noteaza publicatia belgiana, citind Sid.
"Am mai multa libertate decit inainte, viata mea s-a schimbat", spune Ponor, care neaga cu vehementa ca schimbarile din ultima vreme ar avea vreo legatura cu scaderea performantelor sale: "Voi progresa, iar actualul meu antrenor, Matei Stanei, este foarte bun".
Rezultatele de la Melbourne demonstreaza contrariul, ceea ce a recunoscut si secretarul general al federatiei romane, Adrian Stoica. "Suntem intr-o situatie delicata. Sint insa increzator ca la CM 2006, de la Aarhus, vom avea din nou o echipa puternica", spune Stoica, citat de Sid.
Sursa citata aminteste si de ofertele pe care antrenorii Belu si Bitang le-ar avea din China, "unde nu numai ca ar primi bani mai multi, ci ar avea si conditiile de care in Romania nu mai beneficiaza".
Belu si Bitang sint catalogati in articol drept "fanatici ai disciplinei": "Fanatici ai disciplinei, cei doi tehnicieni romani nu au vazut cu ochi buni ca micile gimnaste se transforma, la un moment dat, in femei cu interese diferite. O iesire in discoteca a gimnastelor, incheiata la primele ore ale diminetii i-a facut pe antrenori sa zugraveasca un scenariu scandalos: «Intr-o zi vom auzi ca fetele noastre au facut sex in grup»".
Catalina Ponor spune ca dupa ce isi va incheia cariera vrea sa devina fotomodel. "Cu sau fara haine", comenteaza sursa citata, care adauga: "Alte doua foste campioane mondiale romane, Aurelia Dobre si Lavinia Milosovici, au facut cariera dezbracindu-se si au cistigat bani buni din asta".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii