Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ghita Buricea a fost prezent, ieri, in sala de judecata

Inca o aminare in dosarul interlopilor inculpati in dosarul scandalului iscat la mijlocul lunii decembrie 2006, la Tribunal. Pentru prima data, insa, Ghita Buricea, liderul gruparii din Radu Negru, s-a aflat in sala de judecata liber, impreuna cu ceilalti inculpati, mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui fiind revocat inca din data de 14 noiembrie 2007, printr-o decizie controversata a judecatorului Marcel Mocanu. Potrivit purtatorului de cuvint al Judecatoriei Braila, magistrat Corina Iconaru, procesul a fost aminat pentru jumatatea lunii decembrie, intrucit au existat cereri de lipsa de aparare formulate de avocati. Totodata, a fost lipsa de procedura in cazul unui alt inculpat, Alin Parpalac. Asa stind lucrurile, se va implini curind un an de la scandalul provocat de interlopii din Radu Negru si cei din Varsatura, fara ca instanta sa pronunte o solutie in respectivul dosar.
In afara de Ghita Buricea, in incaierarea de la Palatul de Justitie mai sint inculpati 13 indivizi, acuzati initial de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea grava a ordinii publice si port ilegal de arme albe: Comanescu, Lazar ("Maghighi"), Gagu ("Neveu"), Tincu ("Saolin"), Tiganoiu ("Grasu"), Marin ("Titiu"), Stamate ("EKT"), Soare ("Mamaie"), Irimia ("Chioru"), Gheorghe ("Buric"), Adrian Balan ("Adi"), Tiberius Alin Parpalac, precum si Cristea ("Cioara"). Implicati in scandal, Costica Buricea si Sima zis "Martin", sint inca dati in urmarire generala.
Reamintim ca, in ziua de 15 decembrie 2006, gastile din Radu Negru si cele din Varsatura s-au rafuit chiar in incinta Palatului de Justitie. Pina sa ajunga in zona fortele de ordine, interlopii reusisera sa sparga geamurile de la usa de acces, sa se loveasca reciproc, inclusiv cu sabii si cutite, sa blocheze intrarea in Tribunal si sa dea buzna in salile de judecata. La inceputul lunii mai, pe numele scandalagiilor au fost emise mandate de arestare preventiva. De atunci, Ghita Buricea a stat in arest preventiv, desi a solicitat, de mai multe ori, liberarea pe cautiune. Pe 13 noiembrie, insa, in mod cu totul neasteptat, presedintele completului de judecata a schimbat incadrarea juridica a faptei comise, din ultraj in incaierare si a revocat arestarea preventiva a tuturor inculpatilor, in frunte cu Ghita Buricea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii