Mergi la conţinutul principal

Ghita Buricea este un pericol public!

Ghita Buricea a pierdut duelul cu judecatorii, astfel ca va ramine in continuare in Arestul IPJ. Ieri, magistratii Tribunalului Braila au respins recursul declarat de seful gruparii din Radu Negru - Mogador, astfel ca sentinta colegilor de la Jucatorie, pronuntata pe 8 mai a. c., ramine in picioare. Dupa ce incercase fara succes sa scape din arest impreuna cu Comanescu, "Adi", "Titiu", "Mamaie", "Maghighi", "EKT" si "Chioru", pe 1 mai a. c., Ghita Buricea formulase cerere de liberare provizorie sub control judiciar, o saptamina mai tirziu, insa judecatorii i-au respins pretentiile. In acest context, liderul gruparii Buricea a facut recurs, procesul judecindu-se ieri, la Tribunalul Braila. Atit prima, cit si a doua instanta considera ca inculpatii, inclusiv Ghita Buricea, "prezinta pericol public". Mai mult, in motivarea hotaririi Tribunalului Braila din 1 mai 2007 (Dosar 4010/196/2007) magistratii precizeaza ca "sint suficiente dovezi care indica faptul ca inculpatii Ghita si Costica Buricea ar fi indemnat mai multi tineri la violente (indivizi din gruparea pe care o conduc - n. r.), ca cei doi precum si inculpatii Costel Gheorghe, Vasile Tincu, Marin Sima si Marian Cristea erau inarmati cu cutite, ca armele au fost ulterior strinse de Cristea si duse la o masina aflata in parcarea din fata Tribunalului". Acesta este si motivul pentru care, atunci cind fortele de ordine alertate au sosit in zona si au efectuat perchezitii corporale, armele albe n-au mai putut fi gasite. Magistratii au ajuns la concluzia ca fratii Buricea si ceilalti indivizi au purtat arme albe si au provocat scandal, pe baza declaratiilor mai multor martori oculari.

"Inculpatii Costica si Ghita Buricea au impartit cutite membrilor grupului"

Potrivit reprezentantilor acuzarii, toti cei 15 inculpati din dosarul 1.639/P/2007 aflat in prezent in lucru la Parchet, impreuna cu peste 80 de indivizi - membri ai gruparilor interlope rivale din Varsatura si Radu Negru - au fost prezenti la Palatul de Justitie, pe data de 15 decembrie 2006. Unii erau inculpati in procesele aflate deja pe rol (ultraj, distrugere si ultraj contra bunelor moravuri), altii erau martori. Ceilalti indivizi venisera pur si simplu "ca sa acorde sprijin moral" celor implicati. Putin dupa ora 8.00, membrii celor doua clanuri rivale s-au grupat fie in fata Palatului de Justitie, fie in "Sala pasilor pierduti" (parterul cladirii), insotindu-si liderii. Oamenii legii precizeaza: "Confruntarea a inceput in jurul orei 8.30, cind inculpatii care fac parte din gruparea "Catali" au urcat treptele spre intrarea in cladirea instantei, au scos cutite si spray-uri lacrimogene pe care le agitau si-l provocau pe Costica Buricea sa iasa din cladire si sa se bata. (...) S-a stabilit ca inculpatii Buricea Costica si Buricea Ghita au fost cei care initial au impartit cutite membrilor grupului lor, dar ca aceste arme au fost ascunse si nu au putut fi descoperite".
De fapt, din declaratiile existente la dosar rezulta nu una, ci trei stari de fapt: cea indicata de martorii gruparii Buricea, care sustin varianta ca au fost atacati de membrii gruparii "Catali", care erau inarmati cu cutite; a doua varianta, rezultata din declaratiile martorilor celor din clanul "Catali", potrivit careia cei din gruparea Buricea i-au provocat scotind cutite aduse de fratii Buricea; a treia varianta, rezultata din declaratiile martorilor neutri, potrivit careia conflictul a fost provocat de oamenii lui "Catali", care au venit inarmati cu cutite. A urmat incaierarea generala, in care toti au folosit cutite si spray-uri lacrimogene, au spart geamuri, au aruncat cu scrumierele din fata cladirii, au patruns in salile de judecata, generind panica in rindul celor aflati la sedinte. In aceste imprejurari, sedintele de judecata s-au suspendat si accesul in cladire a fost blocat, conflictul incetind abia in momentul in care s-au auzit sirenele politiei, jandarmeriei si "mascatilor" DPIR.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu