Mergi la conţinutul principal

Ghid pentru a cumpăra cea mai bună combină frigorifică: mărci și modele de top

Cumpărarea unei combine frigorifice  necesită o cercetare amănunțită. Este una dintre cele mai mari și mai scumpe achiziții pe care le vei face pentru bucătăria ta și există un număr amețitor de opțiuni din care să alegi.

Dacă ești în căutarea unui upgrade, te muți sau frigiderul tău actual și-a dat duhul, vrei să te asiguri că vei cumpăra în locul său un model nou potrivit pentru tine și familia ta.

Cercetările de piață arată că cel mai bun brand pe care îl poți cumpăra este o combină frigorifică Beko, peste un sfert dintre cei chestionați deținând o combină frigorifică Beko (combină cu Beko mașină de spălat pentru o bucătărie asortată). Samsung și Bosch au fost, de asemenea, în fruntea listei.

Ce lucruri trebuie să iau în considerare pentru o combină frigorifică?

Experții sugerează să faci următorii pași înainte de a cumpăra o combină frigorifică. Primul pas este să îți evaluezi nevoile: întreabă-te ce ți-a plăcut și ce nu ți-a plăcut la vechiul tău aparat și dacă ți-a îndeplinit suficient cerințele. Dacă mănânci multe alimente proaspete, atunci vei avea nevoie de spații mai mari pentru ele în frigider. Dacă preferi să gătești în loturi sau ai nevoie de mese rapide, ar putea fi nevoie de spațiu mai mare în congelator. Dacă îți place să te distrezi, un model cu dozator de apă sau mult spațiu de depozitare pentru sticle este mai ideal.

În plus, îți sugerăm să te gândești la următorii patru factori înainte de a cumpăra:

  • Eficiența energetică
  • Ce divizare ai nevoie
  • Ce dimensiune de combină frigorifică ai nevoie
  • Cum arată în bucătărie

Ce tip de combină frigorifică ar trebui să cumpăr?

Încorporată: combinele frigorifice încorporate sunt proiectate pentru a fi echipate cu același lambriu sau design ca și restul bucătăriei. Acestea au aceleași specificații ca și un model de sine stătător, dar ajută la crearea unui aspect perfect în bucătărie.

De sine stătătoare: aceste combine frigorifice pot fi fixate oriunde există o priză. Sunt finisate pe toate părțile și sunt combina frigorifică pe care trebuie să o alegi dacă ești în căutarea unei piese de excepție.

La ce caracteristici de combine frigorifice ar trebui să fiu atent?

Multe mărci de combine frigorifice detaliază diferitele lor caracteristici, chiar și pe cele mai minore, ceea ce îngreunează înțelegerea aspectelor importante. Acestea sunt caracteristicile de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o combină frigorifică nouă:

Împărțire: dacă mănânci multe alimente proaspete, optează pentru un raport frigider/congelator mai mare: 70/30 sau 60/40. Este rar – deși nu imposibil – să găsești o combină frigorifică cu un compartiment de congelare mai mare, așa că dacă îți place să pregătești în avans mesele sau să te aprovizionezi cu produse congelate, optează pentru o împărțire 50/50.

Capacitate: capacitatea unei combine frigorifice este exprimată în litri. Evaluează nevoile familiei tale înainte de a te decide asupra capacității.

Fără îngheț: dezghețarea unei combine frigorifice este o sarcină laborioasă și dezordonată, așa că optează pentru un model fără îngheț „no frost” pentru a evita curățarea.

Prospețimea alimentelor: evită risipa de alimente alegând un model cu caracteristici de conservare a alimentelor.

Răcire rapidă și congelare rapidă: aceste setări sunt excelente pentru răcirea rapidă a alimentelor după o călătorie la cumpărături sau chiar pentru a răci sticla de vin pe care ai uitat să o bagi în frigider înainte de sosirea oaspeților.

Alarmă de ușă deschisă: o caracteristică simplă, dar utilă, care te informează dacă ușa a fost lăsată deschisă.

Ușă reversibilă: o balama reversibilă a ușii îți permite să alegi din ce parte se deschide ușa.

Cele mai bune combine frigorifice

Cea mai bună combină frigorifică încorporată: combina frigorifică Beko Integrated 50/50 No Frost

Cea mai bună combină frigorifică de sine stătătoare: combina frigorifică Samsung 70/30 No Frost

Cea mai bună combină frigorifică ecologică: combina frigorifică LG Centum 70/30 No Frost

Cea mai bună combină frigorifică inteligentă: combina frigorifică în stil american Samsung Family Hub, conectată la Wi-Fi

Cea mai bună combină frigorifică inteligentă ieftină: combina frigorifică Beko în stil american

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro