Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gheorghe Chiru a demisionat din fruntea PNTCD Braila

Vicepresedintele CJ, Gheorghe Chiru, si-a dat, ieri, demisia din functia de presedinte al PNTCD Braila. Asa cum a declarat in cadrul unei conferinte de presa, el va ramine simplu membru al formatiunii politice pina in momentul in care se va inscrie in alt partid. Totodata, acesta a precizat ca motivul pentru care a luat o asemenea decizie este comportamentul noii conduceri a partidului, care, dupa parerea acestuia, nu a facut decit sa ingroape organizatia politica definitiv: "Presedintele partidului, Petre Milut, si vicepresedintele, Aurelian Pavelescu, in cele doua luni care s-au scurs de cind au fost alesi in fruntea partidului, au reusit sa infunde si mai mult organizatia politica, care si asa statea destul de rau. In primul rind, iesirile acestora in presa, cu atacuri la presedintele Basescu, asta in contextul in care Pavelescu are ceva personal cu presedintele tarii, deoarece acesta l-a dat afara din PD, dar si declaratiile acestora impotriva votului uninominal, precum si faptul ca i-au dat afara din partid pe taranistii care nu i-au votat la congres, m-au facut sa ma hotarasc sa imi dau demisia. Comportamentul celor doi e total nedemocratic si e jenant. Sintem dezamagiti de cei doi". Acesta a mai adaugat ca, odata cu el, va demisiona si intreaga conducere judeteana a PNTCD Braila. Totodata, acesta a dezvaluit ca la luarea deciziei de a demisiona din fruntea PNTCD Braila au contribuit si presiunile la care a fost supus in ultimul timp din partea conducerii centrale, care aflase ca a fost contactat de liderul PNG, Gigi Becali, care i-a facut o propunere politica: "In urma cu ceva timp, m-am intilnit la Bucuresti cu Gigi Becali, care m-a intrebat daca vreau sa vin la el in partid. A fost doar o discutie asa, libera, nu a insemnat o propunere serioasa, la momentul acela. Mai tirziu, Becali s-a intilnit cu Pavelescu si i-a spus, deschis, ca a vorbit cu mine, ca nu ne ascundeam. Dar din acel moment, atitudinea celor de la centru s-a schimbat radical si au inceput presiunile, si ma rog, o atitudine din asta care te face sa nu te mai simti bine. La asta s-au adaugat si iesirile celor doi in presa, care au pus capac. Asa ca m-am decis sa imi dau demisia".

Oferta cea mai buna a venit din partea PNG

Chiru a precizat ca a fost deja contactat de mai multe partide - PNL, PLD, PD si PNG pentru a intra in rindul acestora, insa a declarat ca i se pare ca oferta cea mai generoasa, din punct de vedere politic, a venit din partea lui Becali: "Eu am spus dintotdeauna ca vreau sa candidez la Primarie si ca vreau sa ajung cel putin in turul doi. Iar Becali vroia un presedinte la filiala braileana. Asa ca am discutat si mi-a facut aceasta oferta foarte generoasa, din punct de vedere al libertatii politice. Inca nu m-am hotarit, trebuie sa reflectez bine incotro ma voi indrepta... Dar, repet, e oferta cea mai buna de pina acum".
Intrebat cum a reactionat actualul presedinte interimar al PNG Braila, Ionel Alexandru, la auzul acestei vesti, Gheorghe Chiru a explicat ca inca nu a avut ocazia sa discute clar pe aceasta tema, dar ca spera ca, daca va fi numit presedinte in locul lui Alexandru, sa colaboreze bine cu acesta: "Daca ma voi hotari pentru PNG, ce sa zic... E loc pentru toata lumea... Eu am un tel foarte clar, alegerile municipale si ajungerea in turul doi. PNG e un partid nou, de formatiune crestin democrata... e o oferta foarte interesanta... Repet, voi ramine simplu membru PNTCD pina cind ma voi hotari unde ma voi duce".

Ionel Alexandru crede ca Gheorghe Chiru aiureaza

In ceea ce il priveste insa pe Ionel Alexandru, acesta ne-a declarat ieri ca nu stie despre ce vorbeste Chiru si ca, probabil, vicele CJ aiureaza. Mai mult, Alexandru ne-a explicat ca, in cursul zilei de ieri, a avut sedinta la Bucuresti cu presedintele organizatiei, iar Gigi Becali nu i-a spus nimic referitor la o eventuala schimbare de oameni in fruntea partidului sau la aducerea lui Chiru: "Domnul Chiru nu stie ce vorbeste. Eu toata ziua am fost cu domnul Becali si nu mi-a spus nimic. Eu sint presedintele filialei brailene. Bine, acum fiecare poate sa declare ce vrea si poate sa isi doreasca sa ajunga ce vrea, chiar si presedintele Romaniei sau al PSD. Domnul Chiru e liber sa vrea si sa declare orice. Dar noi, cei din PNG, si eu, care sint presedinte, nu stim nimic despre venirea lui in fruntea organizatiei brailene".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii