* astăzi, magistraţii Tribunalului Vrancea au dat sentinţa în acest dosar complex cu acuzaţii grave de fapte de corupţie * fostul şef al Consiliului Judeţean Brăila a scăpat de condamnare, fiind achitat, însă nu este singurul care a primit veşti bune * soluţia nu este definitivă
Achitări în dosarul „Stancu vs DNA”. La data de 7 aprilie, magistraţii Tribunalului Vrancea au dat sentinţa în acest dosar complex cu acuzaţii grave de fapte de corupţie. Fostul şef al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a scăpat de condamnare, fiind achitat, însă nu este singurul care a primit veşti bune. Soluţia nu este definitivă.
Potrivit datelor transmise de la Tribunalul Vrancea, judecătorii l-au achitat pe inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală, şi infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată. S-a dispus achitarea
inculpatului Gheorghe Bunea Stancu şi pentru infracţiunea de conflict de interese.
Instanţa l-a achitat şi pe inculpatul Mija Florin, fost vicepreşedinte CJ Brăila, pentru abuz în serviciu, dar şi pe inculpatul Moisiu Nicolae acuzat tot de abuz în serviciu. Au fost dispuse achitări şi faţă de ceilalţi inculpaţi.
Decizia Tribunalului Vrancea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
În dosarul „Stancu vs DNA”, Gheorghe Bunea Stancu a fost judecat pentru infracţiuni de corupţie, alături de alţi funcţionari ai Consiliului Judeţean Brăila, fiind vorba de acordarea unor contracte considerate de procurori preferenţiale, prejudiciul estimat de aceştia fiind de aproape 3 milioane lei.
Pe 2 octombrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi a încă 12 funcţionari, salariaţi ai CJ Brăila. Pe lista inculpaţilor apar şi trei societăţi de construcţii prin care s-ar fi derulat întreaga afacere, alături de cei doi administratori, numărul total al celor trimişi în faţa instanţei ridicându-se la 19.