Mergi la conţinutul principal

Gest condamnabil al lui Tăriceanu la adresa preşedintelui

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a anunţat, miercuri, că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent pentru discutarea neinvitării preşedintelui Băsescu la aniversarea Senatului de către Călin Popescu Tăriceanu şi a precizat că, dacă nu se va ţine cont de această cerere, PDL nu va participa la manifestări
Oprea a anunţat că s-a consultat cu colegii din grupul parlamentar privind o boicotare a acestui eveniment.
"Pentru modul în care instituţia tratează personalităţile ţării şi instituţiile cheie ale României, este posibilă neimplicarea noastră în sărbătoarea de săptămâna viitoare prilejuită de cei 150 de ani de când Senatul există", a spus liderul senatorilor PDL.
Oprea a arătat că preşedintele Călin Popescu Tăriceanu "confundă instituţia Senatului cu persoana sa" şi a arătat că acest vot este necesar pentru ca preşedintele Senatului că nu mai confunde "instituţia publică a Senatului cu una privată".
„E nepermis. Intrăm în istoria nebunilor României, la 150 de ani, cel mai important om din stat să nu fie invitat pentru că cineva a confiscat Senatul României", a declarat Dumitru Oprea.
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat în plen că regretă această discuţie privind invitarea sau neinvitarea preşedintelui la evenimentul aniversar al Senatului.
"Ne place sau nu ne place şi cred că toţi ştiţi relaţiile mele de simpatie faţă de preşedintele Băsescu, şi invers, dar este preşedintele României şi nu are cum să nu fie invitat la această manifestare".
"Dacă invitaţi toţi foştii preşedinţi ai Senatului, toţi foştii preşedinţi ai României, împreună cu Casa Regală, cum nu invitaţi preşedintele în funcţie?", a mai arătat Puiu Haşotti arătând că plenul nu poate evita un vot, la solicitarea liderului unui grup parlamentar.

Situaţie incredibilă

Senatorul PC Tudor Barbu a declarat şi el că este "absolut consternat", ca fost jurnalist care a fost în opt parlamente din Europa. "Eu sunt convins că, dacă ar asculta cineva online ce discutăm, ce problemă încercăm să suspunem la vot, o problemă care ar consterna lumea civilizată. Mă mir că profesorul Oprea a cerut acest lucru, a cerut un vot, dacă o instituţie fundamentală a statului de drept, numită Administraţia Prezidenţială, participă la o astfel de manifestare. Pe mine mă cutremură că am ajuns să supunem la vot această chestiune. Nici măcar nu puneţi la vot, domnule preşedinte, pentru că însăşi spunerea la vot depăşeşte o stare de normalitate", a spus Tudor Barbu.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.
Puiu Haşotti a precizat că "faptul că preşedintele a greşit nu este un argument ca şi Senatul să se comporte la fel, mai ales la un eveniment atât de important, precum 150 de ani de la înfiinţarea Senatului".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro