Mergi la conţinutul principal

Germania oferă românilor 600 de locuri de muncă pe aeroportul din Frankfurt

• se caută manipulator bagaje, manipulant bagaje în avion şi şofer manipulator bagaje, joburile fiind oferite prin reţeaua EURES România • alte peste 800 de posturi sunt vacante în ţările Uniunii Europene

 

Germania vine cu o ofertă bogată de locuri de muncă pentru muncitorii români, inclusiv pentru brăileni. Din totalul celor 689 de posturi oferite prin intermediul reţelei EURES România, 600 de joburi sunt pe aeroportul din Frankfurt. Concret, se caută câte 200 de muncitori pentru fiecare din următoarele posturi: manipulator bagaje, manipulant bagaje în avion şi şofer manipulator bagaje. Se caută persoane cu studii finalizate de şcoală profesională/liceu şi cursuri de instruire în domeniul manipulării materialelor periculoase şi în cel al securităţii aviatice. De asemenea, candidaţii trebuie să deţină permis de conducere categoria B, să aibă disponibilitatea de a lucra în schimburi, fără cazier, stare fizică şi psihică corespunzătoare (verificate de medicii companiei) şi cunoştinţe bune de limba germană - scris şi vorbit.

Salariul oferit porneşte de la 11,43 euro brut/oră, iar după 3 ani va ajunge la 12,53 euro brut/oră. Compania acordă sporuri şi prime, după cum urmează: 50% pentru lucrul în zilele de duminică, 25% pentru lucrul noaptea, 25% pentru orele suplimentare. Pentru concediu se oferă o primă de 125% şi se acordă şi prime de Crăciun. Angajatorul asigură mesele în cantina personalului. De asemenea, compania poate asigura şi cursuri gratuite în vederea perfecţionării cunoştinţelor de limba germană.

Contractul de muncă este pe perioada determinată de 1 an, cu posibilitate de prelugire. Se lucrează 155 ore/lună. Înscrierile se fac până pe 20 mai. 

În Germania, brăilenii pot aplica şi pentru următoarele joburi: inginer software, şofer de camion, şef tură producţie de brichete din lemn, şofer autobuz, manager asamblare, macaragiu, sudor, lăcătuş, montator structuri din oţel, montator sisteme fotovoltaice, cofetar, tehnician electronică, sudor, tehnician mecatronică, fizioterapeut, vopsitor auto, mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, montator instalaţii electrice, electrician în construcţii sau programator PLC. 

 

Danemarca angajează distribuitori de ziare şi colete

Brăilenii care visează să lucreze în afară au la dispoziţie alte peste 800 de joburi prin intermediul EURES România, în următoarele ţări: Danemarca, Spania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Finlanda, Polonia, Republica Cehă, Belgia şi Luxembourg.

În Danemarca se caută 30 de distribuitori de ziare şi colete. Candidaţii trebuie să deţină permis de conducere şi să vorbească limba engleză. Salariul este de aproximativ 17 euro brut/oră, iar durata contractului este de minim 6 luni.

Spania oferă 166 posturi pentru următoarele meserii: operator fabricare cazane, şofer camion transport internaţional, strungar CNC, supervizor fermă de porci, muncitor fermă de porci, agricultor, tehnician întreţinere, reparaţii turbine eoliene. 

În Malta sunt vacante 155 posturi pentru specialişti vânzări televizate şi şofer de autobuz.

Angajatorii din Marea Britanie (116 posturi) caută lucrători în agricultură, asistenţi medicali, sudor, operator maşină automată îndoire, stivuitorist, operator CNC Plasma şi lenjer/croitor.

Olanda pune la bătaie 90 posturi pentru culegători căpşuni, florari, sudori şi lăcătuşi construcţii metalice.

Finlanda (85 posturi) are nevoie de angajaţi pentru următoarele posturi: măcelar-tranşator, maistru sudură, instalator, sudor, lucrători sezonieri - culegători de căpşuni, zmeură şi mazăre, ospătar.

Polonia caută 40 de specialişti în relaţii cu clienţii, iar Luxembourg, 10 tehnicieni în ştiinţele inginereşti (tehnician CHROME).

Operatorii CNC sunt doriţi în Belgia şi Republica Cehă.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Brăila interesate de posturile oferite de angajatorii europeni trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro