Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Georgia isi va reduce contingentul din Irak de la 2.000 de militari la 300

Georgia isi va reduce efectivele din Irak pina in iunie 2008, mentinind mai putin de un sfert din actualul contingent, a declarat vineri ministrul georgian al Apararii, citat de Reuters.
"Contingentul georgian este redus la circa 300 de militari, de la 2.000", a declarat ministrul Apararii, David Kezerasvili.
"Initial, am avut un acord cu Statele Unite potrivit caruia urma sa ne reducem contingentul militar din Irak in vara anului 2008", a precizat el.
Georgia, un aliat apropiat al Statelor Unite care spera sa adere la NATO si la Uniunea Europeana, si-a sporit prezenta in Irak la inceputul acestui an, de la 850 la 2.000 de militari.
Kezerasvili a precizat ca decizia de a reduce efectivele din Irak nu are legatura cu planurile Washingtonului de a retrage circa 20.000 de soldati din aceasta tara pina in iulie. Trupele georgiene fac parte din coalitia condusa de Statele Unite si sint mobilizate in regiunea Bagdadului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii