Mergi la conţinutul principal

Geniștii brăileni au împărțit daruri copiilor din Insula Mare a Brăilei

* militarii Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", aflați în tabăra de instrucție de pe malul Dunării, au donat rechizite, dulciuri, fructe, cărți de rugăciune și iconițe pentru 30 de copii din Frecăței și Ostrov

 

Donații făcute din toată inima de militarii geniști brăileni pentru cei mai nevoiași copii din Insula Mare a Brăilei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Astfel, potrivit părintelui Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la înființarea primei unități de Geniu din Armata Română, militarii Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" Brăila s-au aflat, zilele acestea, în tabăra de instrucție situată în dreptul localităților Frecăței din Insula Mare a Brăilei și Ostrov, pe malul celălalt al fluviului, în Dobrogea.

"În această împrejurare, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian și cu aprobarea comandantului Brigăzii 10 Geniu, preotul și militarii acestei unități a Armatei Române au vrut ca bucuria lor să fie împărtășită și copiilor din cele două localități, mai ales că, la începutul lunii iunie, am sărbătorit Ziua Internațională a Copilului. Delegația armatei a mers cu daruri, mai întâi, la Parohia Frecăței, unde, după o slujbă de mulțumire și un scurt cuvânt adresat de reprezentanții unității militare brăilene, au oferit darurile constând în rechizite, dulciuri, fructe, cărți de rugăciune și iconițe celor 15 copii prezenți în biserica din această localitate, invitându-i pe cei mici și la exercițiile militare desfășurate pe Dunăre", a precizat părintele Rareș Bucur.

În continuare, militarii Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" au traversat Dunărea pe podul de pontoane realizat de geniști și au mers în localitatea Ostrov din Dobrogea, unde alți 15 copii îi așteptau nerăbdători în biserica parohială.

Și aici militarii și copiii prezenți I-au mulțumit Lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată, plină de bucurie, de entuziasm tineresc și de milostivire. În total, 30 de copii din localitățile Frecăței și Ostrov au primit daruri din partea militarilor aflați în tabăra de instrucție.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro