Mergi la conţinutul principal

Gata cu restricțiile de week-end la Brăila! A scăzut incidența COVID-19, sub pragul de 3,5

* brăilenii încep acest week-end mai relaxați, pentru că municipiul nostru scapă de restricțiile impuse la sfârșitul lunii martie * vestea ne-a fost confirmată și de prefectul județului Brăila, care ne-a informat că incidența COVID-19 a scăzut la 3,4 la 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile * tot la capitolul vești bune putem vorbi și despre creșterea ratei zilnice de vaccinare la Brăila, dar și de mai puține cazuri noi de Covid-19 confirmate astăzi

 

 

 

 

Încheiem săptămâna cu vești bune! Municipiul Brăila scapă de restricțiile impuse la sfârșitul lunii martie. Asta pentru că incidența cazurilor de Covid-19, din ultimele 14 zile a scăzut sub pragul de 3,5 la 1.000 de locuitori. Astăzi, municipiul Brăila a înregistrat o incidență de 3,40, ceea ce înseamnă că va fi permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, și după ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, operatorii economici, indiferent că își desfășoară activitatea la interior sau exterior, NU își vor mai închide programul la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar sălile de fitness se redeschid. Informația ne-a fost confirmată și de prefectul județului Brăila, care ne-a informat că imediat ce proiectul se va vota, noile modificări vor intra în vigoare chiar de astăzi. ” Ultimul grad de incidență de peste 4, ale cărei restricții se vor retrage de astăzi, erau valabile până la scăderea incidenței sub 3,5 la mie. Astăzi fiind 3,4 incidența la 1.000 de locuitori se ridică restricțiile care ne-am cam îngrădit mișcarea în ultimul timp. Acum se lucrează la proiectul de hotărâre și sper să se voteze tot astăzi pentru a și intra în vigoare”, ne-a declarat prefectul județului Brăila, Nicușor Ciocan, în jurul orei 13.30. Între timp, hotărârea CJSU a fost emisă, iar restricțiile au încetat oficial.

Tot la capitolul vești bune, putem vorbi și despre ultima raportare a cazurilor noi de Covid-19 la Brăila. Față de media ultimelor 4 zile, când Brăila a înregistrat în jur de 70 de noi cazuri, zilnic, iată că astăzi, 16 aprilie, au fost confirmate 44 de cazuri, din 89 de teste efectuate. De asemenea, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ( ISU) Brăila, au mai fost vindecate în spitale încă 16 persoane, dar au fost înregistrate și 3 decese.

Conform aceleiași surse, vineri, 16 aprilie, se aflau în carantină la domiciliu 309 de persoane, 320 în izolare și alte 246 de persoane figurau internate în spitale.

Avem însă noutăți și în ceea ce privește vaccinarea. Conform aceleiași surse, ultima centralizare din 15 aprilie, arată că în Brăila au fost inoculate cu serul anti-COVID-19 un număr de 924 de persoane, cel mai mare de până acum într-o singură zi. Așa se face că numărul total de la începutul pandemiei a ajuns la 42.256 de persoane imunizate, în cele 5 locații din Brăila, trei dintre acestea având amenajate câte două circuite de vaccinare, pentru ambele seruri, respectiv Pfizer și AstraZeneca.

Vă amintim că începând de astăzi, potrivit informațiilor transmise recent și pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, persoanele care doresc să se vaccineze cu Vaxzevria (AstraZeneca), se pot prezenta direct la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni. Înainte de ajunge acolo este important să verificați disponibilitatea acelui centru. Important: verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare, prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate, vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului și asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19, se arată pe platforma de vaccinare.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro