Mergi la conţinutul principal

Gata cu calvarul auto de pe Calea Călăraşilor!

• CUP “Dunărea” a încheiat contract cu o firmă pentru refacerea carosabilului, pe tronsoanele unde s-a înlocuit conducta de apă • lucrările ar fi trebuit să înceapă de ieri, însă au fost probleme cu umezeala rămasă după ploile de la sfârşitul săptămânii

 

Ploile de la sfârşitul săptămânii trecute au demonstrat, o dată în plus, cât de neinspirată a fost începerea lucrărilor de înlocuire a conductei de apă de pe Calea Călăraşilor, în această periodă a anului. Gropile lăsate în urmă de echipele de muncitori ale Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila, pe tronsonul dintre bulevardul Independenţei şi bulevardul Cuza, s-au combinat în week-end cu apa de ploaie şi noroiul aferent, transformând circulaţia auto într-un adevărat coşmar. Vestea bună este că operatorul CUP “Dunărea” poate să înceapă, în sfârşit, lucrările de asfaltare a porţiunilor de stradă unde s-a finalizat deja montarea noii conducte de apă. Săptămâna trecută, s-a finalizat licitaţia pentru angajarea unei firme specializate, iar pentru că nu au existat contestaţii s-a putut semna contractul. Directorul CUP “Dunărea”, Silviu Mangiurea, spune că lucrările pot începe deja. “Astăzi (ieri n.n.), după ora 12.30, am înţeles de la firma respectivă că or să înceapă să toarne asfalt, din dreptul liceului Murgoci. Sper să se ţină de cuvânt”, ne-a declarat, luni dimineaţă, directorul Mangiurea. Ce-i drept, la ora 12.00 utilajele ajunseseră pe şantier, însă lucrările nu începuseră, deoarece încă mai era umezeală după ploile de sâmbătă şi duminică.

CUP “Dunărea” a încercat să execute lucrările de pe Călăraşi exclusiv în regie proprie, însă pe parcurs s-a constatat că nu există capacitatea necesară pentru a se ocupa şi de refacerea părţii carosabile. Asta, în contextul în care nu sunt angajaţi suficienţi nici măcar pentru lucrarea propriu-zisă de montare a conductei de apă. Silviu Mangiurea ne-a informat că s-au scos la concurs 15 posturi noi de instalatori, pentru completarea forţei de muncă. Mulţi dintre cei veniţi să se angajeze au renunţat, însă, după numai câteva zile petrecute pe şantier, nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă. Asta deşi, spune directorul Mangiurea, salariile oferite se situau, pentru început, în jurul valorii de 2.000 lei, plus bonuri de masă şi alte beneficii, cum ar fi prima de vacanţă.

În acest context, compania s-a văzut obligată să angajeze o altă firmă pentru asfaltarea porţiunilor de carosabil afectate de lucrările de înlocuire a conductei de apă. După organizarea licitaţiei, contractul a fost adjudecat de SC “Drumuri Mot Construct” SRL Brăila. Este, de fapt, aceeaşi firmă cu care CUP “Dunărea” are contract pentru reparaţii stradale în zonele unde se fac intervenţii la avariile conductelor de apă şi canalizare.

Lucrarea de modernizare a reţelei de apă de pe Calea Călăraşilor a început pe 21 august şi este prevăzută să dureze 60 de zile lucrătoare. Astfel, până în ultima decadă a lunii octombrie ar trebui finalizată montarea noii conducte de apă, de la intersecţia cu Independenţei până la intersecţia cu Danubiului. Investiţia se ridică la 2,3 milioane de lei (23 miliarde de lei vechi n.n.) şi este suportată integral de CUP “Dunărea”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro