Mergi la conţinutul principal

Gata cu școala on-line în 25 de localități brăilene!

* Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, propunerea Ministerului Educației ca școlile din localitățile unde incidența este sub 3 la mia de locuitori să poată desfășura cursurile în format fizic, indiferent de rata de vaccinare * vineri, 19 noiembrie, 25 de localități din județul Brăila aveau o incidență sub 3 la mia de locuitori

 

 

 

 

De luni, 22 noiembrie, școlile din localitățile brăilene unde incidența este sub 3 la mia de locuitori își pot redeschide porțile. Vineri, 19 noiembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat această propunere venită din partea Ministerului Educației. Decizia reprezintă astfel o excepție de la regula potrivit căreia doar școlile unde cel puțin 60% dintre angajați sunt vaccinați pot derula cursuri fizice, iar unde nu se atinge acest prag elevii învață în online.

”Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se arată în noua hotărâre CNSU.

Reamintim că încă de săptămâna trecută ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, anunța că va propune această măsură. La nivel național, potrivit centralizării ministerului, peste 1.800 localități aveau pe 19 noiembrie o incidență sub 3 la mia de locuitori.

25 localități brăilene au o incidență sub 3 la mia de locuitori

Potrivit statisticii publicate de Ministerul Educației, vineri, 19 noiembrie, incidența cazurilor Covid-19 era de sub 3 la mia de locuitori în următoarele localități din Brăila: Tudor Vladimirescu – 2,92; Cazasu – 2,87; Jîrlău – 2,69; Vișani – 2,63; Mircea Vodă – 2,61; Râmnicelu – 2,6; Gropeni – 2,45; Chiscani – 2,27; Tichilești – 2,25; Salcia Tudor – 2,08; Viziru- 2,04; Șuțești – 1,8; Victoria – 1,68; Unirea – 1,66; Bordei Verde – 1,64; Roșiori – 1,62; Frecăței – 1,52; Ulmu – 1,47; Tufești – 1,45; Mărașu – 1,18; Siliștea – 1,1; Gradiștea - 0,97; Traian – 0,93; Zăvoaia – 0,33 și Stăncuța – 0,31.

Dacă analizăm situația vaccinării personalului din școlile brăilene, cea mai recentă statistică fiind postată tot vineri, 19 noiembrie pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, prin noua regulă introdusă, chiar dacă mai puțin de 60% dintre angajați nu sunt vaccinați, de luni pot veni la grădiniță sau școală copii din Anchormai multe localități. Este vorba despre Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, Grădinița cu Program Normal Tudor Vladimirescu. Școala Primară Scorțaru Vechi, Grădinița Scorțaru Vechi, Grădinița cu Program Normal Cazasu, Grădinița cu Program Normal Albina, Grădinița cu Program Normal Tichilești, Școala Gimnazială Viziru, Școala Gimnazială Valea Cânepii și Grădinița cu Program Normal Valea Cânepii, Grădinița cu Program Normal Roșiori, Grădinița cu Program Normal Ulmu, Școala Gimnazială Ulmu, Grădinița cu Program Normal Jugureanu, Școala Gimnazială Mărașu, Grădinița cu Program Normal Băndoiu, Grădinița cu Progam Normal Mărașu, Școala Primară Țacău, Școala Gimnazială Măgureni, Grădinița cu Progam Normal Măgureni, Grădinița cu Progam Normal Țacău, Grădinița cu Progam Normal Plopi, Școala Gimnazială Siliștea, Grădinița cu Program Normal Cotu Lung, Școala Gimnazială Traian, Grădinița cu Program Normal Traian, Grădinița cu Progam Normal Urleasca, Școala Primară Urleasca și Grădinița cu Program Normal Silistraru.

Începând din această săptămână, Ministerul Educației va publică exclusiv lista ratelor de incidență/localități din fiecare zi de vineri, deoarece aceasta este ziua de referință pentru stabilirea scenariului de funcționare în școli pentru întreaga săptămână ce urmează.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu