Mergi la conţinutul principal

Gardurile metalice, şoproanele şi magaziile amenajate ilegal printre blocuri, desfiinţate de Primărie

• operaţiunea a început deja, în mai multe zone din oraş • în locul împrejmuirilor inestetice se va planta gard viu, promite primarul Marian Dragomir • unii locatari, în special cei cu apartamente la parter, nu sunt de acord cu scoaterea gardurilor metalice, spunând că în lipsa acestora vor avea probleme cu câinii madanezi, dar şi cu şoferii care îşi vor parca maşinile chiar sub ferestrele lor

 

Primăria Brăila pare decisă să elimine complet împrejmuirile metalice dintre blocuri, precum şi gardurile vii îmbătrânite sau şoproanele şi magaziile amenajate ilegal de proprietarii unor apartamente situate la parter. Până în prezent s-a acţionat în proximitatea unor blocuri situate în cartierele Hipodrom, Obor, Viziru şi Radu Negru, însă sunt vizate toate zonele din municipiu, operaţiunea urmând să se deruleze pe durata întregului an şi chiar în anii următori, dacă va fi nevoie. Primarul Marian Dragomir ne-a informat că, deocamdată, s-a făcut ordine în următoarele locuri: în jurul blocurilor situate vizavi de Sala Polivalentă, în cartierul Hipodrom; pe Şos. Vizirului, de la intrarea în municipiu până la sediul IMB; pe spaţiile verzi dintre blocurile AF1, AF2, AG1 şi AG2 din cartierul Obor; pe Str. Mircea Vodă, cartier Radu Negru, în curtea interioară a blocurilor D1, B, J1 şi E1; pe Aleea Învăţătorilor, vizavi de Liceul Pedagogic, lângă blocurile G7, G8 şi Z din Hipodrom. “În unele dintre aceste zone s-au plantat deja garduri vii dar şi pomi, care vor delimita într-o manieră civilizată spaţiile verzi din preajma blocurilor. Plantările se opresc deocamdată, deoarece a trecut sezonul favorabil, însă vor reîncepe în toamnă, în toate zonele unde s-a acţionat pentru îndepărtarea îngrădirilor metalice şi a acelor şoproane sau magazii care nu îşi aveu locul pe domeniul public”, ne-a declarat primarul Dragomir. Potrivit acestuia, mulţi dintre locatarii blocurilor vizate au apreciat acţiunea Primăriei, spunând că aşteptau mai demult să se facă ordine. Au fost, însă, şi locatari care s-au opus, supăraţi că li se desfiinţează acele magazii improvizate, unde îşi depozitaseră diverse lucruri. Edilul şef ne-a informat că, deşi unii s-au împotrivit iniţial, până la urmă au înţeles că trebuie să se conformeze. Echipele de lucru ale Primărie au fost însoţite pe teren de Poliţia Locală, pentru aplanarea unor eventuale situaţii tensionate, însă nu ar fi fost cazul să se intervină, deoarece demolarea gardurilor metalice şi a celorlalte acareturi a decurs fără probleme. În general, cei care şi-au făcut acele împrejmuiri şi amenajări le-au desfiinţat singuri, însă au fost şi situaţii când demolările au fost făcute de echipele de lucru ale Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală. Conform primarului Dragomir, dărâmăturile au fost aruncate la Depozitul de Materiale Inerte al municipiului.

Printre cei nemulţumiţi că se desfiinţează toate împrejmuirile metalice din jurul blocurilor se numără locatari care se tem că în lipsa acestora vor avea probleme cu câinii maidanezi sau cu maşinile parcate chiar sub ferestrele lor. “Gardurile metalice au şi ele rostul lor. În lipsa lor ar intra câinii chiar sub geamurile noastre, iar şoferii şi-ar parca maşinile lângă bloc. Nici cu aceste garduri nu scăpăm de maidanezi, dar fiind spaţiu verde închis sunt mai puţini cei care intră în curţile blocurilor. Am încercat să punem şi noi o floare, am pus pomi, sunt zone care ne dau şi nouă o gură de oxigen. Nu facem grădină de zarzavat dar ne bucurăm că putem vedea o floare. Haideţi să nu distrugem şi aceste zone de verdeaţă”, ne-a scris Ioana M., locatară a unui bloc din Viziru, prin intermediul unei sesizări trimise la redacţie. Aceasta spune că, recent, Asociaţia de Proprietari de care aparţine a fost înştiinţată că urmează să fie desfiinţate toate gardurile metalice din jurul blocurilor D1, D2 şi D3, în locul lor urmând să fie pus gard viu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro