Mergi la conţinutul principal

Gardul de 1,7 miliarde lei vechi de la Chiscani, respins a patra oară

• potrivit consilierului liberal Costică Gorgan, membrii Consiliului Local al comunei Chiscani au respins, recent, pentru a patra oară proiectul privind gardul cu trei laturi, realizat deja pe un teren al Primăriei • asta pentru că, potrivit lui Gorgan, pentru a patra oară consilierilor li s-a propus să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru o lucrare deja realizată • mai mult, PNL-istul a precizat că şi la această încercare de aprobare a proiectului preţul lucrării a mai scăzut puţin faţă de propunerea iniţială

 

Membrii Consiliului Local al comunei Chiscani au respins pentru a patra oară un proiect de hotărâre care a ridicat mari semne de întrebare din punct de vedere al procedurilor administrative. Este vorba despre un gard cu trei laturi realizat recent pe un teren al primăriei, investiţie ai cărei indicatori tehnico economici au fost propuşi spre aprobare în cadrul Consiliului abia după realizare, ceea ce a stârnit o serie de critici, chiar şi din partea unor consilieri din tabăra politică a primarului Costică Cojea, respectiv PSD. Mai mult, aşa cum am anunţat într-o ediţie anterioară a cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, costurile investiţiei au fost propuse iniţial spre aprobare la suma de 184.363,65 lei, după care s-a revenit asupra problemei şi acesta a mai scăzut. De asemenea, trebuie punctat că terenul pe care a fost construit gardul a fost achiziţionat în 2018 şi a costat 151.200 lei, mai puţin decât preţul iniţial propus pentru gard.

După trei respingeri consecutive, acest proiect a ajuns din nou pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Chiscani de la finele lunii trecute. Consilierul liberal Costică Gorgan, cel care ne-a sesizat această problemă ne-a contactat din nou pentru a ne preciza că proiectul a fost respins din nou, pentru a patra oară. Mai mult, că şi de această dată iniţiatorii au venit cu un preţ mai mic decât se propusese în primă fază pentru lucrarea deja realizată.

“A fost refuzat a patra oară acest proiect legat de gardul de pe terenul Primăriei Chiscani. Au venit din nou cu o motivare, că au întrebat în stânga şi în dreapta. Ăsta deja este un bun făcut, ridicat, finalizat şi nu mai poate fi vorba despre aprobare de indicatori tehnico-economici! Este vorba despre achiziţia unui bun deja construit, care potrivit Codului Administrativ ar trebui să se aprobe cu majoritate calificată. Adică două treimi. Acum au venit şi au spus că i-am indus în eroare data trecută şi că au întrebat şi la Prefectură. Ce să întrebi, domnule?! Când este vorba despre aprobarea indicatorilor tehnico economici nu există lucrare finalizată! Se aprobă doar indicatorii, apoi se introduce valoarea în buget şi abia apoi trece la executare, primarul. Pentru că dumnealui trebuie să ducă la îndeplinire hotărârea Consiliului Local. Ei au căutat să treacă proiectul cu majoritate absolută. Adică jumătate plus 1. Deci 7 plus 1 pentru că sunt 15 consilieri la Chiscani. Dar au avut surpriza că 8 consilieri s-au abţinut şi nu a trecut. Chiar şi de la PSD a fost domnul Angheluţă Mazîlu care a avut un cuvânt de spus acolo. Şi vă spun că au scăzut preţul de la 1,8 miliarde lei vechi, la 900 şi ceva de milioane lei vechi. Este peste 880 milioane lei vechi cu TVA. Vă daţi seama cât au scăzut?!”, a declarat Gorgan, subliniind că dacă nu s-ar fi făcut scandal proiectul ar fi trecut cu un preţ cu mult mai mare, fără ca cineva să sesizeze.

Reamintim că redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au obţinut un punct de vedere pe această temă de la primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, care a afirmat că Gorgan îşi face campanie electorală şi dezinformează, însă nu a punctat nimic concret în privinţa modului în care a fost realizat gardul.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro