Mergi la conţinutul principal

Garaj transformat în birou, cu uşi termopan şi antenă prin satelit

• Poliţia Locală a constatat că, în vreme ce garajul servea drept birou, proprietarul îşi parca maşina pe domeniul public • totul se întâmplă în apropierea Colegiului “Ana Aslan”, unde este o mare criză a locurilor de parcare • conducerea Primăriei ne-a informat că pentru garajul respectiv va fi emisă decizie de desfiinţare

 

Că multe dintre garajele de pe raza municipiului Brăila nu mai sunt demult folosite pentru adăpostirea maşinii ci au fost transformate în magazii sau  ateliere de lucru nu mai e un secret pentru nimeni. O ştiu inclusiv reprezentanţii Primăriei care au demarat deja o campanie pentru identificarea unor astfel de cazuri. După cum v-am mai informat, în conformitate cu un nou regulament, adoptat la finele anului trecut de Consiliul Local Municipal, pentru toate construcţiile provizorii tip garaj trebuie încheiat un nou contract de închiriere a domeniului public, cu Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei până în data de 31 martie a anului în curs. În cazul în care se constată că garajul primeşte o altă destinaţie decât cea iniţială, se emite fără drept de apel o decizie de reziliere a contractului, iar proprietarul construcţiei provizorii are termen de câteva zile pentru eliberarea suprafeţei ocupate de aceasta pe domeniul public. În lunile ianuarie şi februarie, SUPAGL a emis decizie de desfiinţare a trei garaje, după ce Poliţia Locală a constatat în teren că fuseseră încălcaţi termenii contractului de închiriere a spaţiului public.

Existenţa garajelor amplasate printre blocurile din municipiu începe să deranjeze tot mai mulţi brăileni posesori de autoturisme, care spun că în locul acestora ar trebui amenajate locuri de parcare, pentru ca toată lumea să aibă unde să-şi ţină maşina. Iar când se observă că unii proprietari de garaje le folosesc în cu totul alte scopuri decât să îşi adăpostească autoturismele, indignarea celor rămaşi pe “dinafară” este cu atât mai mare.

O situaţie oarecum ciudată ne-a fost adusă recent la cunoştinţă de un cititor. Acesta ne-a semnalat faptul că în zona Colegiului Naţional “Ana Aslan”, unde criza locurilor de parcare este foarte mare, cineva a găsit de cuviinţă să îşi amenajeze garajul cu uşi termopan şi antenă prin satelit.

“Bună ziua! Ataşez foto cu ce se întâmplă lângă Colegiul Naţional Ana Aslan. Nu este normal să vin la cursuri şi să nu am unde parca maşina pentru 3 - 4 ore şi să văd pe domeniul public un garaj cu uşi şi geamuri termopan şi antenă prin satelit. Este clar că acesta nu este destinat pentru autoturism!

Haideţi să ne uităm spre Galaţi, unde au fost dărâmate toate chioşcurile şi garajele, iar acum se eliberează şi Centura de garaje şi grădini pentru a se lărgi şoseaua”, ne-a scris cititorul nostru, semnând “Cetăţeanul indignat”.

 

Poliţia Locală confirmă, Primăria reacţionează

La rândul nostru, am solicitat un punct de vedere de la Poliţia Locală. Ni s-a spus că sesizarea se confirmă, într-adevăr, şi că a fost înaintată o informare în acest sens către SUPAGL şi conducerea Primăriei Brăila.

“În urma verificărilor specifice în teren, în zona Cartier Călăraşi IV, din municipiul Brăila şi a monitorizării locaţiei, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au identificat construcţia tip «garaj» ce este situată pe acelaşi aliniament cu alte construcţii cu aceeaşi destinaţie, având plăcuţa de înregistrare nr. 1050.

Cu ocazia verificărilor în baza de date a Serviciului Specializat din cadrul S.U.P.A.G.L. Brăila, s-a constatat că garajul cu plăcuţa având nr.de înregistrare 1050 din  zona Călăraşi IV, poziţia 10, aparţine numitei D. M. Simona, cu domiciliul în municipiul Brăila, Calea Călăraşilor nr.303, Bl.B1, având Contract nr.1953 din 15.01.2018 încheiat cu S.U.P.A.G.L. Brăila, pentru autoturismul proprietate personală pe care îl deţine.

La data efectuării verificărilor s-a constatat faptul că în interiorul garajului era amplasat un birou. Urmare a constatărilor făcute s-a informat prin adresă S.U.P.A.G.L. Brăila despre faptul că utilizatorul garajului a schimbat destinaţia acestuia urmând conform regulamentului existent să se procedeze în consecinţă. Concomitent, poliţiştii locali au aplicat o somaţie utilizatorului garajului pentru a-l folosi potrivit destinaţiei şi să desfiinţeze biroul înfiinţat”, ne-a informat Poliţia Locală.

În contextul constatărilor făcute în teren de agenţii Poliţiei Locale, conducerea Primăriei susţine că noul regulament adoptat în CLM nu lasă loc de interpretări şi că va fi emisă o decizie de desfiinţare a garajului respectiv. “Regulamentul este clar: în momentul în care destinaţia construcţiei provizorii este alta decât cea prevăzută în contractul de închiriere a domeniului public, se emite o decizie de desfiinţare a construcţiei provizorii şi de eliberare a terenului ocupat de aceasta”, ne-a explicat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro