Mergi la conţinutul principal

Galliano, acuzat de antisemitism

* tribunalul îl judecă pentru proferarea unor injurii al căror caracter antisemit a fost evocat de câţiva martori

"Nu-mi amintesc foarte bine ceea ce s-a întâmplat", a declarat John Galliano, în vârstă de 50 de ani, care a proferat injurii rasiale şi antisemite în timpul a două altercaţii, în octombrie 2010 şi în februarie 2011, în cafeneaua pariziană La Perle.
Totuşi, stilistul a declarat că "a condamnat întotdeauna rasismul şi antisemitismul, care nu au loc în societatea noastră", prezentându-şi "scuze" pentru comportamentul său care "a provocat atât de multă tristeţe".
"Sufăr de o triplă dependenţă" - de alcool, de somnifere şi de valium -, a declarat stilistul britanic, care, de la aceste incidente, a petrecut două luni într-o clinică de dezintoxicare din statul american Arizona.
Designerul, concediat de casa Dior pe 1 martie, a descris felul în care a ajuns să fie copleşit de munca sa, fiecare zi devenind tot mai dificilă, fiind marcată de crearea de noi colecţii, parade de modă, discursuri, călătorii. "Era o presiune importantă", a spus Galliano.

Géraldine Bloch a spus că Galliano a insultat-o cu expresia "dirty Jewish face"

Exprimându-se cu ajutorul unui interpret, Galliano a povestit cum şi-a pierdut tatăl, în 2005, apoi "un prieten foarte drag", în 2007, şi a început să bea alcool tot mai mult, sfârşind prin a deveni dependent. "În momentul producerii faptelor, nu mai puteam să merg la muncă fără să iau pastile", a declarat designerul.
John Galliano riscă o pedeapsă de şase luni de închisoare şi o amendă de 22.500 de euro.
Ziua de 24 februarie a marcat cu siguranţă viaţa lui Galliano, care a dus pe noi culmi "venerabila" casă de modă Christian Dior, aflată în proprietatea miliardarului Bernard Arnault.
Géraldine Bloch şi Philippe Virgitti, doi prieteni care beau bere pe terasa cafenelei La Perle, au repetat miercuri, în faţa tribunalului parizian, injuriile pe care le-ar fi proferat John Galliano timp de trei sferturi de oră, în luna februarie.
Géraldine Bloch a spus că Galliano a insultat-o cu expresia "dirty Jewish face" (nenorocită de evreică). Prietenul ei, Philippe Virgitti, spune că a fost insultat prin expresia "fucking Asian bastard" (nenorocit de bastard asiatic).

Designerul i-a spus lui Géraldine Bloch că este "o târfă"

Bloch a mai spus că John Galliano a început să îi critice mai întâi "cizmele de proastă calitate", apoi i-a criticat coapsele şi calitatea tenului.
"«Jewish» (evreu/ evreică, n.r.) a fost unul dintre termenii care au apărut cel mai des, repetat de cel puţin 30 de ori. Era un cuvânt pe care îl spunea continuu", a spus Bloch. Designerul a insultat-o apoi spunând că este "o târfă". Géraldine Bloch, ca şi prietenul ei au recunoscut că stilistul vorbea în acel moment "foarte încet".
Pentru a-l condamna pe John Galliano, tribunalul trebuie să se asigure mai întâi că acele cuvinte au fost cu adevărat pronunţate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro