Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO: Victorie fără surprize în tabăra PNL. Deputatul Alexandru Popa, noul președinte al organizației județene

* acesta și-a luat în primire fotoliul, vineri, în cadrul Conferinței Județene de alegeri a PNL Brăila, cu 186 voturi ”pentru” din 188 valabil exprimate * Popa nu a avut contracandidat * Cătălin Boboc, Vasile Varga și alți PNL-iști din fosta echipă de conducere au lipsit

 

 

PNL-iștii brăileni și-au ales noul lider, astăzi, în cadrul Conferinței Județene ce a avut loc la Regal Ballroom (fostul Club Progresul), la ora 17:00. Este vorba despre deputatul Alexandru Popa, care nu a avut contracandidat. Tot cu această ocazie a fost ales și noul Birou Politic Județean unde cele două funcții de prim-vicepreședinți le revin lui Cătălin Canciu (președintele municipalei PNL și consilier local) și Antonetei Ioniță (fost deputat). La eveniment au participat ca invitați Ionel Dancă (deputat de Vrancea), George Ionescu (deputat de Prahova și secretar general adjunct al PNL), George Cătălin Stângă (deputat de Galați), Claudiu-Martin Chira (deputat de Timișoara). De asemenea, la prezidiu au mai fost prezenți Alexandru Bucălău, Cătălin Canciu și Antoneta Ioniță.

Ședința a fost prezidată la început de către secretarul general al PNL Brăila, Alexandru Bucălău. De precizat că lucrările ședinței au început cu intonarea Imnul Național, după care a urmat cel al partidului (fostul imn al PDL ”Vântul bate, apa trece, pietrele rămân”). Potrivit declarațiilor lui Bucălău ședința a avut cvorum, fiind prezenți 188 de delegați din cei 206 membri convocați. După etapa introductivă, lucrările ședinței au fost preluate de către Ionescu secretarul general adjunct al PNL.

Deși pe ordinea de zi se afla în primul rând prezentarea unui raport de activitate al președinției interimare a partidului, cum Cătălin Boboc nu a fost prezent, s-a mers mai departe, la declarații. Rând pe rând, toți cei de la prezidiu au luat cuvântul. Printre cei mai vehemenți a fost Dancă, care a îndemnat, ca și la alegerile de la organizația municipală a PNL, la război total cu PSD și sprijinirea candidaturii lui Ludovic Orban.

”Dragi colegi, în prima fază îmi pregătisem un discurs politic, dar uitându-mă în sală am constatat că sunt înconjurat de prieteni. Voi vorbi sincer și direct. Astăzi, aceste alegeri nu sunt despre Alexandru Popa, despre x sau y. Să nu mai enumăr adversarii noștri interni. Este vorba despre noi toți. Astăzi putem începe reconstrucția PNL. Toți brăilenii trebuie să înțeleagă că vremea blaturilor cu PSD – negocieri, cum li se spune mai nou -, a luat sfârșit! Trebuie să strângem rândurile și să înțelegem că nu avem decât un țel: în 2024 PNL să câștige toate alegerile. Nu sunt cel mai experimentat politician, cel mai bun sau cel mai deștept, dar sunt un om corect pe care vă puteți baza la orice oră. Ușa mea pentru dumneavoastră va fi deschisă. Și vă mai rog un lucru, că nu îmi place să vorbesc mult: dragi colegi, să nu uitați niciodată că suntem o echipă, cu bune și cu rele. În încheiere vreau să vă spun un singur lucru: de la mic la mare avem un singur țel  - succesul PNL. Și vreau să vă mai rog ceva: aplauze pentru viitorul nostru președinte, Ludovic Orban. Vă mulțumesc!”, a declarat Popa, în momentul în care a fost invitat să își prezinte programul pentru partid. După acest discurs, PNL-iștii prezenți au scandat câteva secunde numele lui Ludovic Orban în ropote de aplauze.

Procedura de vot s-a desfășurat organizat, invitații fiind chemați să își ia buletinele în ordine alfabetică, pe localități.

La final, rezultatul a fost anunțat de Ionescu: ”Din 188 de voturi valabil exprimate, 186 sunt «pentru» Alexandru Popa și două nule. Felicitări”!

Au urmat aplauze din partea celor care mai rămăseseră în sală și un scurt discurs din partea lui Popa.

”Vă mulțumesc! Sper să facem o echipă bună, așa cum am făcut-o în ultima perioadă. Iar dacă astăzi am ajuns să candidez singur, pentru că așa s-a vrut, să fie meritul dumneavoastră. Vă mulțumesc încă o dată și pe 25 septembrie o să vă cer acordul și susținerea pentru domnul președinte Ludovic Orban”, a mai declarat Popa. Noul președinte al PNL Brăila și echipa acestuia au făcut câteva fotografii de grup.

 

Echipa lui Popa

 

Biroul Politic Județean al PNL Brăila este format din următorii membri: Antoneta Ioniță și Cătălin Canciu – prim-vicepreședinți. Dănuț Lungu, Ionel Bălan, Petrică Popa, Costel Capbun, Gabriel Drăguț, Alexandru Bașno, Ionel Meiroșu și Petre Andrei – Vicepreședinți. Daniela Cadîr – trezorier. Iar membri: Ovidiu Băjan, Vasile Bănică, Alexandru Moșescu, Valentin Mangiurea, Adrian Spătaru, Emilia Marilena Luntraru, Costel Bălan, Constantin Sîrbu, Stănică Dugău, Marian Sîrbu, Nicușor Ciocan, Nicușor Vasilache, Nicolae Nițescu, Radu Popa și Gicu Davidescu.

Președintele CoAj a fost ales Ștefănuț Radu și Președintele CJRC – Laurențiu Coman.

Trebuie punctat că pentru vicepreședinți au candidat și Marian Căpățînă și Cristian Pricop, însă nu au întrunit numărul de voturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro